Dünya Çocuk Hakları Günü’nde OMÜ Vakfı Öğrencilerinden Ziyaret
20 Kasım 2017, Pazartesi - 11:55
Güncelleme: 20 Kasım 2017, Pazartesi - 22:01

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı İlkokulu öğrencileri, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla OMÜ Rektörlüğünü ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, eski Senato Salonu’nda öğrencilerle bir araya geldi.

Etkinlikte arkadaşları adına söz alan 4. sınıf öğrencisi Nevanur Ekmekçi, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı ve ardından çocuk hakları bildirisini okudu. Bir diğer 4. sınıf öğrencisi Özgü Kara “Dünyayı Bize Verseler “ isimli şiiri seslendirdi.

“Çocukların saflığı hâkim olsa dünya herkes için cennet olur”

Etkinlikte konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ise çocukluğun saflığını ve güzelliğini vurgulayarak “Hepimiz çocuk olduk, bizler de çocuk olduk. Çocukların saf, temiz duyguları hâkim olsa arkadaşınızın bahsettiği gibi dünya herkes için cennet olur. Çocuklarımızın haklarını biliyoruz ve hepimizin, ülkemizin geleceği, ailelerimizin de geleceği sizlersiniz. Sizler de ailenize, okulunuza, milletinize, devletinize karşı üzerinize düşen görevleri en iyi şekilde yapmakla yükümlüsünüz. Onun için derslerinize çok iyi çalışmalısınız. Bu ülkenin çok çalışkan, çok başarılı evlatları olmalısınız. Dünyanın dört bir tarafında çocukluğunu yaşayamayan insanlar da var, bunların bir kısmına, bizim ülkemiz kapısını açıp ev sahipliği yapıyor. Çocukların sahip olduğu saflık, temizlik, iyi niyet ve kardeşlik gibi hasletleri özümseyebilirsek dünya herkes için barış yeri hâline gelir, cennet olur aslında.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, OMÜ adına ziyarete gelen öğrencilerle yakından ilgilenerek kendilerine teşekkürlerini sundu.

Haber: Hüseyin Temiz
Fotoğraf: Yiğiter Ayberk Çakır