15 Temmuz Sergisi Külliye’den Sonra OMÜ’de Açıldı
16 Kasım 2017, Perşembe - 09:09
Güncelleme: 21 Kasım 2017, Salı - 18:34

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker'in "25. Kare" isimli 14. kişisel resim sergisi, 15 Temmuz'un yıl dönümünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sergilendikten sonra OMÜ'de açıldı.

"15 Temmuz 2016 Hain Darbe Teşebbüsü ve Darbeye Darbe Yapan Türk Halkının Demokrasi Zaferi" temalı "25. Kare" adlı resim sergisi, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde açıldı. Serginin açılışına Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, fakülte dekanları, davetliler ve öğrenciler katıldı.

“25. Kare tek vücut olmayı simgeliyor”

Açılıştan önce sergi hakkında konuşma yapan Prof. Dr. Metin Eker "15 Temmuz 2016 Millî Birlik ve Demokrasi Zaferi'nin hatıraları ve yaralayıcı izleri hâlâ belleklerimizde, hâlâ gözlerimizin önünde, hâlâ avuçlarımızın içinde, hâlâ kalemlerimizin mürekkebinde ve hâlâ fırçalarımızın ucundadır. ‘Teslimiyet mensubiyetin mesuliyetindedir' diyen bir milletin birlik yapısı, mücadelesinin ve dolayısıyla mücahedesinin de karakteri olmaya devam etmiştir. 25. Kare konulu bu sergi; 24 ayrı resmin kendinden mamul ve menkul örtüsü ile ana gövdenin içinden yeniden doğmayı ve yeniden tek vücut olmayı simgeleyen bir 25. kareyi anlamlı kılma tasarımıdır. Bir başka ifade ile 15 Temmuz 2016 hain darbe teşebbüsüne ilişkin bilinçaltı yerleştirmelerine ve yıkıcı ittifaklarına subliminal cevap vermenin sanatsal kodlaması, 25. Kare olarak izleyicilerle buluşturulmuştur." dedi.

"25. Kare" isimli sergi 30 Kasım'a kadar OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde gezilebilecek.

HABER VİDEO İZLE