OMÜ’lü Gençler Girişimciliği Tartıştı
08 Kasım 2017, Çarşamba - 10:23
Güncelleme: 10 Kasım 2017, Cuma - 08:56

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyi, “Hedef Girişimci Gençlik” adlı bir konferans düzenledi. KOSGEP (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu'nun konuşmacı olarak yer aldığı konferansa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Doğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Artık dönem girişimcilik dönemidir”

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul “Dünyada değişen konjonktürle beraber biz de gençler olarak gelişmeli ve değişmeliyiz. Bu noktada artık dönem girişimcilik dönemidir. Girişimcilik konusunda bizimle tecrübelerini paylaşacak olan KOSGEP (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu’na teşekkür ediyoruz.” dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr. Muhsin Doğan da “Öğrencilerimizin önemli bir kısmı son sınıf öğrencisi. Önümüzdeki yıl pek çoğunuz iş konusunda araştırma yapma sürecine gireceksiniz. Bu noktada özellikle bugün konuşulacak girişimcilik konusunun size çok faydalı olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından konferansa geçilen konferansta KOSGEP İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu “Sizlere bugün gelişen ve değişen dünyadan, teknolojiden, girişimcilikten, sizin nasıl bir pozisyon almanız gerektiğinden bahsedeceğim.” dedi.

“Genç beyinlerin kendi işlerini kurmaları ve planlamalarına bu ülkenin ihtiyacı var”

Katılımcılara KOSGEP hakkında bilgi veren Dursunoğlu “KOSGEP 1990 yılında kurulmuş genç bir kurum. Günümüz ihtiyaçlarına, değişen dünyaya, KOBİ’lerin ve girişimcilerin ihtiyaçlarına cevap vermek üzere kurulmuş bir yapı. Girişimcilik anlamında ise özellikle siz gençlerimizin yön çizmesinde kendilerine yardımcı olan bir kurum. Genç beyinlerin kendi işlerini kurmaları ve planlamalarına bu ülkenin ihtiyacı var. Çünkü işsizliğin çözümü, yeni ürünlerin geliştirilmesi ve hizmetin kalitesinin iyileştirilmesi yeni girişimcilerle mümkün olabiliyor. KOSGEP, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri (KOBİ) destekleyen pek çok programa sahip. Asıl sizi ilgilendiren ise girişimcilik destek programı. Bizim arzumuz sizin kendi işinizi kurmanız konusunda gayretli ve planlı olmanız. Bu fırsatları görebilmek için de algısı açık, günümüz dünyasını iyi analiz etmiş bir girişimci olmanız lazım.”  şeklinde konuştu.

“Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması için çalışıyoruz”

KOSGEP’in girişimcilik destek programı hakkında da bilgi veren Dursunoğlu “Biz girişimciliğin desteklenmesi, istihdamın artırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması için bir destek programı uyguluyoruz. Verdiğimiz eğitimlerde, ‘iş planı hazırlama, iş kurma süreci başlıkları altında girişimcilik özellikleri, iş fikri geliştirme, yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı, tecrübe paylaşımı’ gibi başlıklar söz konusu oluyor. Eğitim size planlı olmayı, hesap yapmayı, yatırım maliyetini hesaplamayı öğretiyor. Bu eğitimi alıp, iş planını hazırlayan kişilere biz KOSGEP olarak maddi destek de veriyoruz.” dedi.

Konferans Ahmet Dursunoğlu’nun katılımcıların sorularını cevaplamasının ardından sona erdi.

Haber: Nehir GÜLER

Fotoğraflar: Gökhan ÇETİN