Üniversiteliler Engellilerle Buluştu
07 Kasım 2017, Salı - 14:24
Güncelleme: 08 Kasım 2017, Çarşamba - 13:53

Samsun Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencileri Güzel Sanatlar Kampüsü’nde gerçekleştirdikleri bir etkinlikle öğrencileri engelli bireylerle buluşturdu.

Samsun MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencilerinden Buket Şahin, Kader Uslu, Edanur Cantürk; Yrd. Doç. Dr. Nurhayat Yoloğlu, Öğr. Gör. Şadiye Nur Güleç ve Esma Gökmen’in koordinatörlüğünde 6 Kasım Pazartesi günü “Biz de Varız” adlı sosyal sorumluluk etkinliğini gerçekleştirdi. Engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinlik öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

“Biz de Varız”

“Biz de Varız” isimli etkinlikte Güzel Sanatlar Kampüsü’ndeki etkinlik alanında bir taraftan Atakum Belediyesi Yaşampark engelli üyelerinin yaptıkları resimler sergilenirken, diğer taraftan da boccia ve badminton oyunları oynandı. Aralarında millî sporcuların da olduğu oyunlarda Samsun MYO Müdürü Prof. Dr. Güray Erener, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Taner Yıldız ile öğretim elemanları engelli sporculara eşlik etti.

Oyunların ardından Güzel Sanatlar Kampüsü Konferans Salonu'nda OMÜ Medico Sosyal Hizmetler Engelli birim sorumlusu ve Üniversite engelli öğrenci temsilcisi Ahmet Tayfur Arslan'ın “Engelli bireylerin toplumda yaşadığı sıkıntıları” konu alan konuşması katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.