Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü Yemekte Bir Araya Geldi
04 Kasım 2017, Cumartesi - 19:55
Güncelleme: 08 Kasım 2017, Çarşamba - 14:14

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) öğrenim gören öğrencilerin üniversite yönetimiyle iletişim ve koordinasyonunu geliştiren, onlar için köprü vazifesi gören ve onların üniversite ve farklı yerlerdeki faaliyetlerde daha fazla yer almalarını amaçlayan OMÜ Öğrenci Konseyi, bu eksende Çarşamba protokolü ile öğrencileri akşam yemeğinde buluşturdu.

OMÜ Öğrenci Konseyi’nin Çarşamba Belediyesi katkıları ile düzenlediği akşam yemeğine; Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney ve Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Başsavcısı Gültekin Bülbül, OMÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, kurum müdürleri, dekan yardımcıları, Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul ile çok sayıda öğrenci katıldı.

“Gençlerimize yüreğimiz ve kapımız sonuna kadar açık”

Yemek öncesi yapılan konuşmalarda ilk olarak söz alan Kaymakam Mustafa Güney “Siz bu ülkenin geleceğisiniz. Türkiye’nin bu zorlu sürecinde gençleri bir arada görmek, bizlere büyük mutluluk vermektedir. Gençlerimize yüreğimiz ve kapımız her zaman sonuna kadar açık.” dedi.

Konuşmasında “Ülkemizin yarınlarında mihenk taşı olan siz gençlerimizin daima yanındayız” diyerek bu konudaki duyarlılıklarını dile getiren Belediye Başkanı Hüseyin Dündar da devamında “Gençlerimize destek vermek, onlarla beraber olmak bizim için büyük önem arz etmektedir. Sizlerle birlikte olmaktan ötürü mutluluk duyuyoruz.” sözlerine yer verdi.

Çarşamba Başsavcısı Gültekin Bülbül ise “Milletimizin umutla yarınları inşa etmesi için siz gençlerimize ihtiyacı var. Bizler de her zaman her alanda öğrencilerimizin yanında olup destekçisi olacağız.” diye konuştu.

“Öğrencilerimizin enerjisine ortak olacağız”

Öğrenci Konseyi’nin üniversitenin en önemli organlarından biri olduğuna dikkat çeken Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu da “Öğrenci Konseyi’ni, her türlü sosyal aktivitenin ilk adımı olmalarından dolayı kutluyorum. Bizler de onların bu güzel ve anlamlı faaliyetlere imza atmalarını takdir ediyoruz. Öğrencilerimizin heyecan ve motivasyonları, üniversitemizin gelişme ve ilerlemesine ivme kazandıracaktır. Bu anlamda bizler de onların enerjisine ortak olacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

“Bu ülkenin geleceğini bizler tesis edeceğiz”

Son olarak söz alan Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul ise ülkemizin yarınlarını tesis edeceklerin üniversite gençliği olacağına işaret ederek “Bizler yani bu ülkenin geleceği olan üniversite gençliği Malazgirt’i çok iyi bilmeli, Çanakkale’yi unutmamalı, 15 Temmuz’u hafızalarımıza kazımalı ve şehitlerimizin aziz hatırasını ebediyen yaşatmalıyız. Bu organizasyonlar sayesinde öğrenciler olarak bir araya gelip paylaşımlarda bulunarak kaynaşmaktan ötürü mutluyuz. Bu akşam bizlere bu imkânı sunan Sayın Belediye Başkanımız Hüseyin Dündar Bey ile katılımlarıyla bizleri yalnız bırakmayan saygıdeğer Kaymakamımıza, Başsavcımıza, kurum müdürlerimize ve siz değerli hocalarım ve öğrenci arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Üniversitede eğitim gören gençler ile yöneticiler arasında iletişimi geliştirme ve sinerji yaratmayı amaçlayan etkinliğe 300 öğrenci katılım sağladı.