Kalıp ve Kalıpçılık Paneli Yoğun İlgiyle Karşılandı
01 Kasım 2017, Çarşamba - 15:03
Güncelleme: 01 Kasım 2017, Çarşamba - 16:45

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi (İKG PRO) tarafından uygulanan ve Samsun Teknopark tarafından yürütülüp Kalıp Tasarımı Eğitimi Merkezi Projesi (KATEM) kapsamında düzenlenen “Kalıp ve Kalıpçılık” konulu panel yoğun ilgi gördü.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen panele; Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Samsun Teknopark Genel Müdürü Buğra Çolak, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Müdürü Ahmet Dursunoğlu, Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi (MEDİKÜM) Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, KATEM Proje Koordinatörü Osman Özkoç, KATEM Eğitim Koordinatörü Cengiz Görkem Dengiz, Proje Asistanı Seray Düztaşlar, panelist olarak ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Kemal Yıldızlı, Gazeteci-Yazar Dr. Rüştü Bozkurt, TİM Plastik Teknolojileri Genel Müdürü Oğuz Çimir ile Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda KATEM’in uygulandığı OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik MYO’nun ve KATEM kapsamındaki faaliyetlerin görüntüleri katılımcılarla paylaşıldı. İzlenen görüntülerin ardından KATEM Proje Koordinatörü Osman Özkoç, projenin ayrıntılarını anlattı.

Sonrasında Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı ve OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran da Samsun Teknopark’ı ve projeyi tanıtan kısa bir sunum yaparak katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan moderatörlüğünde başlayan panelde TİM Plastik Teknolojileri Genel Müdürü Oğuz Çimir, “Kalıp Üretiminin Yeni Ürün Geliştirme Sürecindeki Etkileri ve Türk Kalıp Endüstrisinin Konumu” başlıklı konuşmasında katılımcıları bilgilendirdi. Ardından, Dünya Gazetesi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt söz alarak, “Kalıp Üretiminin İmalat Sanayideki Yeri, Yeni Teknolojilerin Olası Etkileri” temasıyla bu konudaki gelişme ve yenilikleri aktardı.

Panelde son olarak konuşan OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik MYO Müdürü Doç. Dr. Kemal Yıldızlı ise “Üniversite-Sanayi İş Birliği” başlığıyla üniversite olarak şu ana kadar gelinen aşama ve yürüttükleri projeler hakkında katılımcıları aydınlattı. Panel, sonrasında dinleyicilerin soruları ile devam etti.

Yoğun katılımın olduğu panel ikramlarla son buldu.