Ünlü Yaşam Koçu Hakan Mengüç Sevenlerine Hitap Etti
01 Kasım 2017, Çarşamba - 10:48
Güncelleme: 01 Kasım 2017, Çarşamba - 12:08

Atakum Belediyesinin organize ettiği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Etkili İletişim ve Yaşam Koçluğu” adlı seminerde, her yaştan ve her kesimden insanın tanıdığı ünlü Psikoterapist ve Yaşam Koçu Hakan Mengüç, genç hayranları ve Samsunlu vatandaşlarla buluştu.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program öncesinde düşüncelerini aktaran Hakan Mengüç “Bugün, Etkili İletişim ve Yaşam Koçluğu adı altında bir programım olacak. Burada da çok güzel bir kalabalık var. Programın içerisinde nasıl doğru iletişim kurulabilir veya iş görüşmelerinde kişiler beden dillerini nasıl kullanabilirler, bunu öğreteceğiz. İnşallah öğrettiğimiz bu bilgilerden öğrencilerimiz fazlasıyla yararlanır.” dedi. Hakan Mengüç ayrıca program öncesinde sergilediği ney taksimi performansıyla izleyicilerin takdirini kazandı.

Türkiye’de son yıllarda kişisel gelişim ve yaşam koçluğu alanında isim yapan Hakan Mengüç, performansında; hayata ve kişisel ilişkilere dair ipuçlarını ve bu anlamda yaşamış olduğu tecrübeleri, aktif ve doğru iletişimin sırlarını, salonu dolduran katılımcılarla interaktif bir şekilde paylaştı. Bilgilendirici ve bir o kadar da eğlenceli ve zevkli geçen seminerde Hakan Mengüç güçlü anlatımı ve duruşuyla dikkat çekti.

Söyleşisinde ayrıca iletişim kurarken beden dilinin en az kelimeler kadar etkili olduğuna işaret eden Mengüç beden dilini kullanırken inandırıcı ve samimi olmanın önemini dile getirdi.

Programa; Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli ile çok sayıda öğrenci ve Samsunlu vatandaş katıldı.

Fotoğraflar: Sinan Akdoğan