Rektör Bilgiç Akademik Açılışta Emeği Geçen Sanatçı ve Öğrencilerle Yemekte Buluştu
26 Ekim 2017, Perşembe - 13:58
Güncelleme: 30 Ekim 2017, Pazartesi - 08:24

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz’in eşliğinde 2017-2018 Akademik Açılış Töreni’nde göstermiş oldukları üstün performansla büyük beğeni alan Devlet Konservatuvarı Türk Sanat ve Türk Halk Müziği Topluluğu Saz ve Ses Sanatçıları ve Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencileri ile öğle yemeğinde buluştu.

“Sanatsal faaliyetleri periyodik olarak gerçekleştirmek arzusundayız”

Akademisyen ve öğrencilerden oluşan topluluk üyelerine sergilemiş oldukları başarılı sahne performansı ve emekleri için şükranlarını sunan Rektör Bilgiç “Hepinizin ellerine, yüreklerine sağlık, her şey gayet güzeldi. İnşallah üniversitemizde bu tür konser ve etkinlikleri, sadece akademik açılış gibi mutlak programlarımızla sınırlı tutmayıp periyodik olarak gerçekleştirmeyi arzuluyoruz. Samsun’da ve üniversitemizde farklı temalarla sanat faaliyetlerinin artarak devam etmesinden yanayız. Bu anlamda sanat içerikli programların duyurusu ve tanıtımına önem vererek katılımları arttırmayı düşünüyoruz. Bu etkinlikler dizisi, akademik açılışta olduğu gibi Samsun’a ve üniversitemize yakışsın, fark ortaya çıksın, görünür olsun. Bu açıdan koordinasyonumuzu üst seviyede tutalım. Bunun yanı sıra Samsunlu sanatçıların gündeme geleceği programlar düzenleyebiliriz. Dolayısıyla öneri ve fikirlerinize her zaman açığız.” değerlendirmesinde bulundu.

Yemekte ayrıca topluluk üyeleri ile söz konusu etkinliklerin nasıl şekilleneceği ve organize edileceğine dair fikir alışverişinde bulunan Rektör Bilgiç OMÜ olarak Samsun’un sanat ve kültür hayatına mümkün olduğunca katkıda bulunmak istediklerini dile getirdi.

Topluluk üyeleri ve öğrenciler ise Rektör Bilgiç ve üst yönetimin gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkürlerini sundu.

Yemeğin ardından Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve yardımcıları Akademik Açılış Töreni’ni sesleri, sözleri ve emekleriyle renklendiren ve zenginleştiren konuklarına teşekkür belgelerini takdim etti.