Nihat Hatipoğlu Gençlerle Bir Arada
25 Ekim 2017, Çarşamba - 10:46
Güncelleme: 25 Ekim 2017, Çarşamba - 11:10

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından düzenlenen ve televizyon programcısı ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun da katıldığı, “Nebinin Ayak İzleri” isimli gençlik söyleşisi Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa; Samsun Valisi Osman Kaymak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, KYK Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

İlahiler okunup dualar edilerek açılışı gerçekleşen programda konuşma yapan Samsun Valisi Osman Kaymak, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek “Geçtiğimiz dönemlerde insanların adalet duygusunu sarstılar. Gençlerimiz önceden sınavları kazanıyorlardı. Ancak FETÖ’cü değilseler polis olamıyorlardı, asker olamıyorlardı. Kaymakam ve hâkim olamıyorlardı. Biz terörle mücadele ediyorduk ancak maalesef FETÖ’cü subaylar yüzünden çok şehitler verdik. Ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından attığımız her bomba teröristlerin sonunu getirdi ve başarılı sonuçlar aldık. Biz birbirimizi çok sevelim. Rehberimiz Kur’an ve Peygamber Efendimiz olsun. Biz bir olursak Türkiye’yi kimse dize getiremez. Amerika’nın da Avrupa’nın da korktuğu bu. Hedef küçülterek Türkiye’yi parçalama ve bölme politikası var. Burası muhabbet yeri ancak ülkenin gerçeklerini bilmek durumundasınız.” diye konuştu.

Vali Osman Kaymak’ın konuşmasının ardından program Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii Başimam Hatibi Ali Tel’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve solist Necip Karakaya’nın ilahi dinletisi ile devam etti.

Sonrasında gençlerle buluşan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise gerçekleştirdiği söyleşide onlara tavsiyelerde bulunarak hoşgörü ve sevgi mesajları verdi.

Vali Osman Kaymak ve Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç söyleşi sonunda Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na hediye takdiminde bulundu.

Fotoğraflar: Sinan Akdoğan