GSF Kazakistanlı Sanatçı ve Kültür Elçilerini Ağırladı
24 Ekim 2017, Salı - 13:23
Güncelleme: 24 Ekim 2017, Salı - 13:38

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), "Kazakistan Kültür ve Tanıtım Günleri" kapsamında Samsun'a gelen Kazakistanlı sanatçı ve kültür elçilerini ağırladı.

Türkiye - Kazakistan diplomatik ilişkilerinin 25. yılında düzenlenen etkinlikler için ülkemize gelen Kazakistanlı sanatçılar, Ankara'dan sonra Samsun’a gelerek OMÜ'nün konuğu oldular. OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerin ardından Güzel Sanatlar Fakültesini ziyaret eden Kazakistanlı sanatçılar, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine ve öğretim elemanlarına bir slayt gösterisi sundular ve yanı sıra da bir çalıştay gerçekleştirdiler.

"Kültürel ve sanatsal geçmişimizdeki benzerliği gözlemleme fırsatı bulduk"

Etkinlikle ilgili konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, Kazakistan’dan gelen misafirlerinin ziyaretinden ve yaptıkları etkinliklerden son derece mutlu olduklarını ve böyle bir etkileşimden öğrencilerin faydalandığını dile getirerek "Kazakistan görsel sanatları ile geleneksel göçebe kültür formları ve eşyalarındaki sanatsal başarı örneklerine ait sunumdan sonra, bir keçe boyama ve desenleme çalışmasını da takip ettik. Kültürel formlarımız ile sanatsal geçmişimizdeki benzerlik ve tamamlayıcılıkları gözlemleme fırsatı bulduk.” dedi.

Kazakistanlı sanatçılar ile ortak proje ve bir sergi gerçekleştirmek için de adım attıklarını da kaydeden Dekan Metin Eker, uluslararası sanatsal ve kültürel iş birliklerine öncelik tanınarak bu ilişkilerin daha fazla önemsenmesi gerektiğini vurguladı.