İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı
18 Ekim 2017, Çarşamba - 18:54
Güncelleme: 19 Ekim 2017, Perşembe - 10:02

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı "Akademik Kurul Toplantısı", Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in katılımıyla Fakültenin Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ebül Muhsin Doğan ve öğretim elemanlarının da hazır bulunduğu toplantı, Dekan Doğan'ın bilgilendirme konuşmasıyla başladı. Öğretim elemanı, öğrenci sayısı ve Fakültenin bölümleri hakkında bilgi veren Ebül Muhsin Doğan, bazı bölümlerde ise akademisyen eksikliği sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdi.

"Amacımız iletişimsizlikten kaynaklanan sorunların önüne geçmek"

Akademik kurul toplantılarını akademik birimlerin en önemli toplantılarından biri olarak değerlendiren Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de "Tüm akademik yapının bir araya gelerek birimin durumunu değerlendirmesi ve gelecek vizyonunu tartışması son derece önemli. Ben de mevcut durumu beraber gözden geçirelim ve iletişimsizlikten kaynaklanabilecek sorunların önüne geçelim diye elimden geldiğince kurul toplantılarına katılmaya çalışıyorum. Üniversitemizin gelişmesi için karşılıklı buluşmaya imkân sağlayacak tüm fırsatları değerlendiriyoruz." dedi.

"Danışma Kurulu anlamlı sonuçlar vermeye başladı"

Üst yönetim olarak şehrin önemli aktörlerini bir araya getirerek oluşturdukları Üniversite Danışma Kurulu'nun anlamlı sonuçlar vermeye başladığına da dikkat çeken Rektör Sait Bilgiç, paydaşları ortak bir zeminde buluşturmanın, beklentilerin karşılık bulmasını kolaylaştıracağını ifade etti. Bilgiç, üniversitenin imkânlarıyla gerçekleşemeyecek projelerin, kurul sayesinde sahada hayat bulabileceğinin altını çizdi.

"İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi üniversite-şehir buluşmasında rol üstlenmeli"

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin, üniversitenin şehir ve sanayi ile buluşmasında önemli bir rol üstlenmesi gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç öğretim elemanlarına, "OMÜ'nün gidişatında ve gelişmesinde de önemli roller üstlenmenizi bekliyoruz. Biliyorsunuz kalite süreci aktif bir şekilde devam ediyor. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden Nuray Keskin Hocamız da bu süreçte Kalite Komisyonu'nun koordinasyonunu sağlamak üzere etkili bir görev üstlendi. Dolayısıyla Fakülteniz, Rektörlük düzeyinde temsil gücü yakalamış durumdadır." diye konuştu.

Kalite sürecinin başarılı olması için tüm öğretim elemanlarının görevlerini eksiksiz ve en iyi şekilde yapmaları gerektiğini vurgulayan Rektör Sait Bilgiç "Ders verdiğiniz sınıflarda bu üniversiteyi siz temsil ediyorsunuz. Siz görevinizi iyi yapar, öğrencinin saygı ve sevgisini kazanırsanız öğrenci de iyi bir üniversitenin mensubu olduğunu hissederek OMÜ'ye olan aidiyet duygusunu geliştirebilir." şeklinde konuştu.

"Araştırma üniversitesi olmak için çalışmalarımızı başlattık"

Üniversitenin eğitim alanında kendini konumlandırarak bir eğitim politikası belirlemesinin önemine de değinen Rektör Bilgiç "Biz hemen hemen her alanda eğitim veren büyük bir üniversiteyiz. Ancak bazı alanlarda, imkânlarımızı iyi kullanarak ön plana çıkmalıyız. Bu nedenle araştırma üniversitesi olma yolunda çalışmalarımızı başlattık ve niyetimizi de Yükseköğretim Kuruluna bildirdik. Eksikliklerimizi en kısa zamanda tamamlayacağız." dedi.

Akademisyenle sanayici arasındaki iletişimi sağlamak, iş birliğini güçlendirmek için aktif hâle getirdikleri Teknoloji Transfer Ofisini, bir ara yüz olarak kullanmayı hedeflediklerini de belirten Bilgiç, böylece akademisyen ve sanayiciye zaman kaybı yaratmadan insan kaynağını yarara dönüştürebileceklerinin altını çizdi.

"Raylı sistem kampüsümüzü daha da güzelleştirecek"

2018 yılının Ağustos ayında tamamlanması planlanan ve kampüs içinde çalışmaları devam eden raylı sistem projesine de değinen Rektör Bilgiç "Raylı sistem çalışmaları şu an birtakım rahatsızlıklara neden olsa da sonucunda hem ulaşımı kolaylaştıracak, araç trafiğini azaltıp çevre kirliliğini azaltacak hem de altyapısı ve çevre düzenlemeleriyle güzel olan kampüsümüzü daha da güzelleştirecektir." ifadelerini kullandı.

Konuşmasını tüm akademisyenlere hayırlı ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı dileyerek tamamlayan Rektör Sait Bilgiç, akademisyenlerin sorularını yanıtlayarak sıkıntılarını dinledi.

HABER: Çiğdem ÜNALDI

FOTOĞRAFLAR: Sinan AKDOĞAN