Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinden Fakültemizi Temiz Tutalım Etkinliği
16 Ekim 2017, Pazartesi - 16:53
Güncelleme: 16 Ekim 2017, Pazartesi - 20:54

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi gerçekleştirdiği "Fakültemizi Temiz Tutalım" etkinliğiyle çevre bilincine dikkat çekti.

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü’nden Arş. Gör. Esra Emir önderliğinde yüzlerce öğrenci ve okulun akademisyenleri fakültenin çevresindeki çöpleri toplayarak çevre bilincinin oluşturulmasında katkıda bulundular.

“Öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak istedik”

Yaklaşık iki saat süren ve öğrencilerin fakülte çevresindeki geniş bir alanda çöp topladığı etkinlik, renkli ve güzel görüntülere sahne oldu. Etkinlikte çöp toplama çalışmalarında öğrencileri yalnız bırakmayan Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil “Üniversitemizde özellikle öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak ve oluşturmak açısından böyle bir etkinliği yapmaya karar verdik. Etkinliği başlatıp tüm üniversiteye ve bölümlere dalga dalga yaygınlaştırmak istiyoruz. Gelişmiş ülkelerde bu tarz etkinlikler sık yapılıyor. İnsanlar kendi bölgelerindeki parkları kendileri temizliyor. Oradaki temel ihtiyaçların görülmesi noktasında bir hizmet beraberliği de getiriyor. Biz bu etkinliğin Samsun ilinde yaygınlaşmasını istiyoruz. Çağdaş ülkelerde görülmesi gereken güzel etkinlikler bunlar.” dedi.

Etkinlik öğrencilerin günün anısına toplu fotoğraf çektirmeleriyle sona erdi.

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Nehir GÜLER