Sultan Güç ve Hassasiyet
11 Mart 2016, Cuma - 00:00
Güncelleme: 14 Mart 2016, Pazartesi - 09:31
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tasavvufi Düşünce ve Milli Kanaat Topluluğu, "Sultan Güç ve Hassasiyet" başlıklı konferans için davet ettiği yazar Ahmet Uçar'ı İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda ağırladı.

Konferansa Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. M. Bekir Selçuk, Tıp fakültesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Esen, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Kurt, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Şaban Esen yaptı. Konuşmasında özellikle tarihi konularda, kulaktan dolma dogmatik bilgi yerine, doğru bilgiyi aramanın önemine değinen Şaban Esen, "Konuştuğumuz konuyla ilgili kanıtımız varsa konuştuğumuz konu değerli olur." dedi. Esen, konuşmasının ardından bilgilerini katılımcılarla paylaşması için yazar Ahmet Uçar'ı kürsüye davet etti.

"Konumuz II. Abdülhamid Han"

Tarihi olayları, dönemin şarlarına göre değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek konuşmasına başlayan Ahmet Uçar, konferansın konusunun II. Abdülhamid Han  olduğunu söyledi. II. Abdülhamid'i, modern Türkiye'nin oluşmasını sağlayan padişahlardan biri olarak nitelendiren Uçar, II. Abdülhamid'in çok olumsuz bir dönemde başa geçtiğini de ayrıca sözlerine ekledi. Uçar'ın tüm ayrıntılarıyla II. Abdülhamid'i anlattığı konuşmasının ardından konferans sona erdi.

Konya Selçuk Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olan araştırmacı yazar Ahmet Uçar'ın; başta  Tarih ve Medeniyet, Tarih ve Düşünce, toplumsal Tarih, Popüler Tarih, Hürriyet Tarih, Habertürk Tarih, Çerçeve, Yedi Kıta Dergisi ve Atlas Tarih Dergisi olmak üzere, birçok dergide 200 civarında ilmi ve popüler makalesi ve 12 adet kitabı bulunmaktadır.