OMÜ Öğrenci Konseyi Vezirköprü Kanyonu’nda
14 Ekim 2017, Cumartesi - 14:33
Güncelleme: 14 Ekim 2017, Cumartesi - 14:37

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyi, Vezirköprü ilçesindeki Şahinkaya Kanyonu’na gezi düzenleyerek bölgenin doğal ve kültürel güzelliklerine tanık oldu.

Programa; Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ile OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul ve üniversite öğrencileri katıldı. Öğrencilerin kaynaşması ve bölgenin doğal güzellikleri ile kültürel varlıkları hususunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Öğrenci Konseyi bu tür sosyal aktivitelerle aynı zamanda motivasyonu da sağlıyor.

Programda konuşan Kaymakam Yunus Emre Altıner “İlçemizde sizleri ağırlamaktan onur duyduk. Kültürel zenginliklerin gezilmesi, görülmesi adına bu ve benzeri aktivitelerin yapılması gerekiyor. Sizlere eğitim hayatınızda ve gelecekte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi.

Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis de “Vezirköprü’de genç kardeşlerimizi görmekten onur duyduk" diyerek ülkemizin yarınları olan gençlere tavsiyelerde bulunup onlarla sohbet etti.

Tarihi dokunun ve ecdat kokusunun birleştiği Vezirköprü ilçesinde olmaktan ötürü mutluluk duyduklarını belirten OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul ise “Kültürel zenginliklerimizi unutmamalıyız. Bu zenginliklerin başında bölgenin göz bebeklerinden olan bir doğa harikası Şahinkaya Kanyonu geliyor. Türkiye’de az sayıda bulunan ve adını şahin kuşlarının yuvalanmasından alan bu kanyona hayran kalmamak mümkün değil. Kanyon, heybeti ve ihtişamıyla görenleri gerçekten büyülüyor. Konsey olarak bu tür sosyal organizasyonları gerçekleştirmeye özen göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

Konseyi Başkanı Muhsin Oğul ayrıca kendilerini burada ağırlayan Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ile kendilerine eşlik eden Kaymakam Yunus Emre Altıner ve Vezirköprü’ye gelmelerine vesile olup kendilerini teşvik eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’e şükranlarını sundu.

Gezi programı kapsamında Kaymakam Yunus Emre Altıner’in katılımıyla öğrenciler kanyon turu yaparak bölgenin eşsiz doğası ile iç içe güzel vakit geçirdiler. Öğrenciler bunun yanı sıra bolca fotoğraf çekmeyi ihmal etmediler.