İlahiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleşti
09 Ekim 2017, Pazartesi - 17:51
Güncelleme: 11 Ekim 2017, Çarşamba - 20:58

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin 2017-2018 eğitim-öğretim yılı Akademik Kurul Toplantısı düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'ndaki toplantıya; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz, dekan yardımcıları, bölüm başkanları ile öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri katıldı.

Başarılı ve verimli bir eğitim- öğretim dönemi temennisinde bulunan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz yapmış olduğu sunumda, istatistiki verileri de kullanıp Fakültenin mevcut durumunu gözler önüne sererek gerçekleştirdikleri ve hayata geçirmeyi planladıkları çalışmalara dair detaylar paylaştı.

“İlahiyat Fakültesi üniversitenin yıldızı”

Sunumunda genel olarak Fakültenin başarı performansı, ders programlarının güncellenmesi, paydaşlarla geliştirilen iş birlikleri ve bu kapsamda bulundukları faaliyetlerden söz eden Dekan Prof. Dr. Yılmaz bütün eksikliklerine rağmen İlahiyat Fakültesinin birçok kriter açısından üniversitenin yıldızı olduğunu vurguladı. Konuşmasında 2017-2018 eğitim-öğretim dönemine yeni kitaplarla ve yeni programlarla başladıklarını belirten Dekan Yılmaz kişi bazlı değil de kurum bazlı olmak adına ciddi adımlar attıklarına işaret etti.

“İlahiyat Fakültesi Vakfı kurmak istiyoruz”

Türkiye’de önde gelen ilahiyat fakültelerinin vakıflara sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Metin Yılmaz bu vakıfların oldukça önemli görevler ifa ettiğini belirterek şu sözlere yer verdi: “Bu vakıfların yayınlarını, öğrencilere sağladıkları burs imkânları vb. işlevlerini biliyoruz. Vakıflarımız, bizim geçmişimizden beri var olan ve bizleri gerçekten derleyip toparlayacağına, daha dinamik bir hâle getireceğine inandığımız kuruluşlar arasında yer alıyor. Vakıfların tüzel kişiliği olarak etkinlik alanı ve rolü çok önemli. Bizler kurmayı düşündüğümüz vakfın senedini oluşturduk ve bu vakfın sürdürülebilir olmasını arzu ediyoruz. Eğer bütün hocalarımız bu konuda güç birliği içerisinde olursa bu vakıf, nihayetinde kazandığımız önemli yapılardan biri olacak ve de kurumsallaşma adına büyük bir adım atmış olacağız.”

Sunumunda ayrıca İlahiyat Fakültesi ön lisans programını açmak istediklerini kaydeden Dekan Yılmaz sahip oldukları öğretim kadrosunun bunu kaldıracağını öne çıkardı. Hedeflerini “Fakülte dışı eğitim faaliyetleri”, “Öğrencilerin sosyal ihtiyaçları”, “Fakülte imajının geliştirilmesi”, “Aidiyet duygusunun pekiştirilmesi” olarak özetleyen İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz, bütün bunlar adına Fakülte olarak ellerinden gelen bütün gayreti istisnasız göstereceklerini sözlerine ekledi.

“Benden, bizden ne olur ki demeden yükümlülüklerimizi yerine getirmeye mecburuz”

İlahiyat Fakültesinin Akademik Kurul Toplantısı’nda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise bu toplantıların, çıktıkları yolda amaçlarına ulaşmak adına önem arz ettiğini, meseleleri birlikte konuşuyor olmanın üniversitenin ve fakültenin yarınları için pozitif katkıları olacağını dile getirdi. Mevcut imkânlar dâhilinde ellerinden gelenin en iyisini yapmakla mükellef olduklarına işaret eden Rektör Bilgiç "Benden, bizden ne olur ki demeden içinde olduğumuz şartları bahane etmeden sırtladığımız yükümlülükleri yerine getirmeliyiz. Hiçbir mazeret, görevimizi yapmamızın önünde engel teşkil etmemeli.” diye konuştu.

“Herkesin bizlere ulaşabileceği bir mesafedeyiz”

Konuşmasında üst yönetim olarak herkesin ulaşabileceği bir yönetim modelini benimsediklerini, şeffaflık açısından da aldıkları bütün kararları üniversitenin web sayfasından yayınladıklarını vurgulayan Rektör Bilgiç devamında “Herkesin bizlere ulaşabileceği bir mesafedeyiz. Hedeflerimizi gerçekleştirirken asli unsurun insan olduğunun farkındayız. Yönetim olarak adil bir atmosfer sağlamalıyız ki çalışanlarımız kendilerinde var olan potansiyeli rahat bir şekilde ortaya koyabilsin yani bizim tutumumuz onların başka bir mazeret üretmesine sebep olmasın.” sözlerine yer verdi.

Üst yönetim olarak şimdiye kadarki bulundukları faaliyet ve girişimlerden örnekler veren Rektör Prof. Dr. Bilgiç üniversite ve sanayi-sektör iş birliğindeki kopukluğu onarmaya dönük ciddi atılımları olduğunu bu bağlamda üniversite ve sanayi arasında köprü rolünü üstlenecek ve koordinasyonu sağlayacak OMÜ-TTO’nun (Teknoloji Transfer Ofisi) 5 uzmanla yoluna devam ettiğini, salt Rektörlüğün hazırladığı 55 milyon avroluk projeler ile bu sürece dinamizm kattıklarını dile getirdi.

“Sosyal sorumluluk projeleri üretmeliyiz”

Sosyal sorumluluk projelerinin öneminin altını çizen Rektör Bilgiç bu konuya dair şöyle konuştu: “Bizler yönetim olarak sosyal sorumluluk projelerine fazlasıyla önem veriyoruz. Projeler üretilip önümüze gelirse destekleriz zira diğer insanlara karşı sorumluluğumuz var. Bu manada potansiyelimiz ve yeteneklerimizi bu doğrultuda kullanıp toplumsal sorumluluk bilinciyle yaşamaya devam etmeliyiz.”

Rektör Bilgiç konuşmasının ardından kendisine yöneltilen soruları cevaplayarak katılımcı akademisyenlerle öneri ve talepler konusunda fikir alışverişinde bulundu.