Veteriner Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı
04 Ekim 2017, Çarşamba - 14:22
Güncelleme: 04 Ekim 2017, Çarşamba - 19:52

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesinin 2107 - 2018 eğitim ve öğretim yılı "Akademik Kurul Toplantısı", fakültenin İbni Sina Amfisi'nde gerçekleşti.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in katılımıyla gerçekleşen toplantıya, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Güzel ve fakültenin öğretim elemanları katıldı.

Akademik kurul toplantısının açılış konuşmasını yaparak fakültenin son bir yılda yaptığı çalışmaları değerlendiren Dekan Prof. Dr. Murat Güzel; fakültenin akademik kadrosu, öğrenci sayısı, başvurduğu projeler hakkında da bilgiler paylaştı. Yabanı Hayat Rehabilitasyon Merkezi, hizmet binası, eğitim ve araştırmada kullanılması planlanan Veteriner Fakültesi Çiftliği gibi fakültenin eksikliklerini tamamlayacak projeler hazırladıklarını kaydeden Prof. Dr. Murat Güzel, sözü Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'e bıraktı.

"Sorunları ortak akılla çözmek için bir fırsat"

Akademik kurul toplantılarının, sorunları ortak aklın gücüyle çözmek için önemli bir fırsat yarattığının altını çizen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de, "Bir üst yönetici olarak benim de burada bulunmamın, bu fırsata ayrıca bir güç kattığını düşünüyorum. Meselelerin dillendirilerek çözüm yollarının beraber aranması, çözümün en uygun yoludur." dedi.

"Hayvan hastanesi 24 saat hizmet verecek"

Birimleri güçlendirmek, imkânları verimli kullanmak için yatay gelişmeyi neredeyse durdurarak dikey gelişmeye yöneldiklerini ifade eden Rektör Sait Bilgiç, Veteriner Fakültesinin mevcut imkânlarla gelişmeye en yatkın fakültelerden biri olduğunu söyledi. Fakültenin araştırma görevlisi kadrosunu güçlendirmeyi planladıklarını belirten Rektör Sait Bilgiç, hayvan hastanesinin 24 saat hizmet vermesi ve bu hizmetin kamuoyuna duyurulması için de çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

"Akademik ve idari personel önce kendini değerlendirmeli"

OMÜ'nün yoğun bir şekilde kalite sürecine girdiğini de hatırlatan Rektör Sait Bilgiç, tüm akademisyenlerden bu konuda üzerlerine düşeni yapmalarını istedi. Öncelikli olanın, akademik ve idari personelin kendi üzerine düşen görevi yaparak eksikliklerinin ne olduğu konusunda kendilerini değerlendirmesi olduğunu vurgulayan Bilgiç, bu konuda ihmaller olduğunun altını çizdi.

"Şeffaf ve izlenebilir yönetim anlayışı"

Alınan kararları OMÜ'nün kurumsal web sayfasında yazılı bir şekilde yayınlanarak, şeffaf ve izlenebilir bir yönetim anlayışı izlediklerini belirten Rektör Bilgiç, "Saklayacak hiçbir şeyimiz, devletin bize verdiği görev dışında hiçbir özel misyonumuz yoktur. Biz; hak ve hukukun gözetildiği, düne ait yanlışların düzeltildiği, kişinin kendini kuruma ait hissettiği bir yönetim anlayışı benimsedik." diye konuştu.

"OMÜ'nün sıralamasını daha üst sıralara çıkaracağız"

Dünya üniversiteleri arasında OMÜ'nün ilk defa ilk bine girdiğine de işaret eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Bu sıralamada, OMÜ'nün tanınırlılığını arttırmamızın, OMÜ''ye ait bilgi ve verileri paylaşacak bir mekanizmayı işletmemizin de etkisi oldu. Bu çalışmaları daha da yoğunlaştırarak OMÜ'yü daha üst sıralara çıkaracağız." şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in Veteriner Fakültesi öğretim elemanlarının sorunlarını dinleyerek çözüm önerileri sunması, görüşlerini ve önerilerini dinlemesiyle toplantı sona erdi.

Haber : Çiğdem ÜNALDI

Fotoğraflar : Gökhan Çetin