Turizmcilerin Buluşması
29 Eylül 2017, Cuma - 17:11
Güncelleme: 04 Ekim 2017, Çarşamba - 16:09

Turizm Fakültesi Uyum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen sektör- öğrenci buluşmalarının yenisi gerçekleştirildi. İki oturum olarak gerçekleştirilen buluşmada ilk olarak turizmin temel bileşenlerinden konaklama sektörü, ikinci oturumda ise seyahat sektörünün önemli oyuncukarının üst düzey yöneticileri öğrencilerle bir araya geldi.

Konaklama Sektörünün Temsilcileri ile Buluşma

Sheraton Grand Samsun Hotel Genel Müdürü Savaş Türkay, Anemon Hotel Genel Müdürü Osman Nuri Şen, My House Hotel Genel Müdürü Mustafa Öztürk ve Yıldızoğlu Hotel Genel Müdürü Burçin Saatçioğlu'nun konuşmacı olarak katıldı. Buluşmada konuşan Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı ve Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yetkin Bulut, teorik bilgilerin pratikte hayat bulmasının öneminden ve bunun  ancak sektör ve akademinin yakın işbirliği sayesinde gerçekleşebileceğini anlattı. Turizm Fakültesi akademik personeli ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği oturumda konuşmacılar, kendi kariyer hikayelerini paylaştı. Zirveye çıkan yolun zorlu ve sabır gerektiren bir süreç olduğunu belirten konuşmacılar ardından oturuma katılan öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Seyahat Sektörünü Yöneticileri Anlattı

Öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci oturumda ise bu kez öğrenciler, turizmin bir diğer temel bileşeni olan seyahat sektörünün temsilcileri ile buluşma fırsatı yakaladı. TÜRSAB Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Temel Uzlu, Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği (OTSAD) Orta Karadeniz Temsilcisi ve Samsun Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çakır, Tria Turizm'in sahibi Ayşen Tuğba Küçükarslan, M&F Turizm'in sahibi Fatma Çiçek, Ergün Turizm'in sahibi Eyüp Ergün ve Börte Turizm'in sahibi Murat Küçük konuşmacı olarak katıldı. Oturumun açılışında konuşan Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı ve Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yasin Keleş, turizmdeki seyahat bileşeninin ve bu işlevi yerine getiren seyahat acentalarının taşıdığı önemi vurguladı. Konuşmacılar, seyahat acentalarının kuruluş sürecinden, acentaları ilgilendiren yasal mevzuattan bahsederken; seyahat acentalarının faaliyet alanları hakkında da bilgiler verdi. Seyahat acentacılığının bugününü de değerlendiren konuşmacılar, geleceğe dair öngörü ve vizyonlarını öğrencilerle paylaştı. Konuşmacılar ayrıca öğrencilerden gelen soruları da cevapladı.