Mimarlık Fakültesi Deneyimli Mimar Cem Erözü Ağırladı
29 Eylül 2017, Cuma - 10:43
Güncelleme: 06 Ekim 2017, Cuma - 13:18

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde yeni akademik yılın ilk semineri gerçekleşti. Semineri, İTÜ Mimarlık Fakültesi eski öğretim elemanı, Erözü Mimarlık Yöneticisi Yüksek Mimar Cem Erözü verdi.

“Kentsel Dönüşüm Bağlamında Kültür, Konaklama ve Spor Tesisleri Tasarımı ve Uygulaması: Dudullu - İstanbul Örneği” başlıklı seminer, Güzel Sanatlar Kampüsü OMÜ Sahnesi’nde gerçekleşti. Seminere, Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Sağlam, Samsunlu mimarlar, Mimarlık Fakültesi ile diğer fakültelerin öğrenci ve öğretim elemanları katıldı.

Y. Mimar Erözü verdiği seminerde, iş saatleri dışında tümüyle işlevsiz, karanlık bir bölge olan Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), kente ve bölgeye katkılarda bulunmak üzere planlanan ‘Kültür, Konaklama ve Spor Tesisleri’nin tasarım sürecini ve bu süreçte yaşadığı ilginç deneyimleri aktardı.

“Mimari biçim ve estetik konularıyla sınırlı değildir”

Konuşmasında sanayi bölgesinde yaşam kalitesinin artırılması, çalışanların kültürel gelişimi, insanı ve çevreyi ön plana alan, kullanıcı dostu tasarım ile ilgili yönlendirmelere dikkat çeken Erözü, mimarinin sadece biçim ve estetik konularıyla sınırlı olmadığını, mekân organizasyonunun da doğru çözülmesi gerektiğini ifade etti.

“Mimar liderliğinde mühendis, iç mimar ve diğer profesyoneller birlikte çalışmalı”

Ersözü, projenin fikirden uygulamaya geçiş sürecinde mimarın liderliğinde en başından itibaren mühendis, iç mimar ve diğer profesyonellerle birlikte çalışılması gerektiğini, bu yapılmazsa özenle oluşturulan tasarımların istenmeyen değişikliklere maruz kalabileceğini örneklerle açıkladı. Tüm bu süreçte, mimar ve işveren ilişkisinin sağlıklı yürütülebilmesinin önemini de vurgulayan Erözü, mimarın haklarına sahip çıkması ve doğruları savunmada taviz vermemesi gerektiğini, bunun da güçlü bir bilgi ve donanım ile mümkün olacağını söyledi.

Seminerin sonunda Y. Mimar Erözü, Dekan Prof. Dr. Derya Oktay’ın başkanlığında öğrencilerden ve öğretim elemanlarından gelen soruları yanıtladı. Seminerin değerlendirmesini yapan Prof. Dr. Oktay, Mimarlık Bölümünde bu dönem yürütülen "Bitirme Projesi" kapsamında verilen proje konusunu da destekleyen bu seminerde vurgulanan “çevre ve insana duyarlı tasarım” ve “disiplinlerarası çalışma” gibi konuların, Mimarlık Fakültesinin vizyonuyla bire bir örtüşmesi nedeniyle duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Etkinlik; Cem Erözü’nün, Prof. Dr. Derya Oktay’ın elinden Ondokuz Mayıs Üniversitesi fidan sertifikası ile sunulan teşekkür belgesini almasıyla son buldu.

Haber ve Fotoğraflar: Nehir GÜLER