Kavak MYO’da Sürdürülebilir Çevre ve Kalkınma Ele Alındı
28 Eylül 2017, Perşembe - 09:17
Güncelleme: 28 Eylül 2017, Perşembe - 09:17

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kavak Meslek Yüksekokulunda (MYO) sürdürülebilir, sağlıklı, dengeli doğal bir çevre ve kalkınma konulu konferans düzenlendi.

Kavak MYO Konferans Salonu'nda Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Necati Menek'in açılış konuşmasıyla başlayan konferansta Prof. Dr. Menek, çevrenin önemine vurgu yaparken sürdürülebilir bir kalkınma hedeflerine ulaşmak açısından eğitimin rolüne de değindi.

Ardından Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hanife Büyükgüngör; sürdürülebilir, sağlıklı, dengeli doğal bir çevre ve kalkınmanın önemiyle ilgili sunum yaptı.

“Çevreyi ön plana alan kalkınma hedeflenmeli”

Doğal çevrenin önemine işaret eden Büyükgüngör, ''Çevreden kirletmeden yararlanmak için araştırmalara odaklanarak teknolojik önlemleri almalıyız. Teknolojik gelişme ve yasal düzenlemeler kapsamında toplumda bu konuda farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için ortak geleceğimizi birlikte korumamız ve ortak geleceğimiz adına birlikte çalışmalıyız.'' dedi. Prof. Dr. Hanife Büyükgüngör, doğal kaynakları tüketirken çevreyi ön plana alan kalkınmanın hedef alınması gerektiğine dikkat çekerek bu bağlamda kamuoyunu bilgilendirme ve teknolojide eko-teknik sistemlerden yararlanmanın önemini de vurguladı.

Toplumsal çevre bilinci

Çevre kirliliklerinin insan kaynaklı olduğuna işaret eden Prof. Dr. Büyükgüngör, “Toplumda çevre bilincini oluşturmalıyız. Teknolojik gelişme ve yasal düzenlemeler doğrultusunda toplumsal olarak örgütlenmeliyiz. Gördüğümüz gibi bazı canlıların nesilleri tükenmiştir. Ormanlarımız daralmakta ve her yıl tonlarca toprak denizlere taşınmaktadır. Bunlar insanlardan kaynaklanan olumsuzluklar. Öyleyse çözüm olarak ortak geleceğimizi birlikte inşa etmeliyiz.” diye konuştu.

Konferansın ardından Prof. Dr. Hanife Büyükgüngör’e  Kavak Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Necati Menek günün anısına teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.