Akademik Yıl Cumhurbaşkanlığı’nda Düzenlenen Tören ile Başladı
27 Eylül 2017, Çarşamba - 09:37
Güncelleme: 27 Eylül 2017, Çarşamba - 14:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ile beraberindeki öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan heyet de katıldı.

Açılış töreninde gündeme dair konuşma yapan Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından yapılan referanduma İsrail’in destek vermesini değerlendirdi.

Erdoğan, "Nereden çıktı bu Kuzey Irak Yerel Yönetimi’nin şu anda attığı adımı desteklemek. Önce bunu gözden geçirsinler. Bunu gözden geçirmedikçe atacağımız birçok adımı da bundan sonra İsrail ile atamayız. Türkiye’yi bölgede oyun kurucu olarak görmeyenlerle bizim adım atmamız mümkün değildir. Türkiye bu bölgede oyun kurucudur. Şu anda Kuzey Irak’ta Araplar, Türkmenler var ve ciddi bir nüfusa sahip. Bunlar kendilerinden başka kimseyi tanımıyorlar. Türkiye’nin, İran’ın, Irak Merkezi Hükümeti'nin yani çevresindeki tüm ülkelerin karşı olduğu bir bağımsızlık girişiminin fiilen mümkün olması ve orada yaşayanları mutlu etmesi düşünülemez. Bu sabah güzel bir istihbarat geldi. Bir şoföre sormuş Kuzey Iraklı, ‘Ne yaptın, ne oyu verdin, evet oyu mu verdin? Peki bağımsızlığınız tanınmazsa ne olacak?’ diye. O da, ‘Çoluğumu çocuğumu alıp Türkiye’ye gideceğim’ demiş. Bu nasıl iştir. Memurunun maaşını ödeyemiyorsun, sana Başbakanlığım döneminde kredi açıyoruz, memurunun maaşını öde diye. Sen kalkıp böyle bir adımı atarken soralım demiyorsun." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni akademik yılın tüm üniversitelere başarı getirmesini dileyerek konuşmasını bitirdi.