OMÜ Samsun Tanıtım ve Turizm Günleri'nde Yerini Aldı
25 Eylül 2017, Pazartesi - 13:43
Güncelleme: 26 Eylül 2017, Salı - 12:24

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) tarafından 22 ile 24 Eylül tarihleri arasında Yenikapı’da düzenlenen Samsun Tanıtım ve Turizm Günleri'nde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) de yerini aldı.

İstanbul’da yaşayan Samsunluları bir araya getiren Samsun Tanıtım ve Turizm Günleri'nde, açılan stantlarda Samsun yöresine özgü ürünler ve lezzetler sergilendi.

"Üniversitemizin önemini anlatmaktan gurur duyuyoruz"

Samsun Tanıtım ve Turizm Günleri'ne katılan ve böyle kapsamlı bir etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, “Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak İstanbul'daki Samsunlu hemşehrilerimizle bir araya gelmekten ve İstanbul’a, Üniversitemizin önemini anlatmaktan büyük gurur duyuyoruz. Amacımız, hem üniversitemizin tanınırlığını arttırmak hem de bu vesileyle buraya katılan insanlara Samsun’un ülkemiz içerisindeki yeri ve önemini anlatmaktır. Samsun, ülkemizin Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcının olduğu, 19 Mayıs'ı başlatan şehrimizdir.” ifadelerini kullandı.

“Kapalı alanlara sığmıyoruz”

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Denetleme Kurulu Başkanı Mete Koca ise “İstanbul'un toplam nüfus ortalamasına göre İstanbul'da yaşayan Samsunluların nüfusu beşinci sırada yer alıyor. Dolayısıyla İstanbul’da çok büyük bir potansiyelimiz var. SAMKON bünyesinde her yıl Samsun Tanıtım ve Turizm Günleri'ni düzenliyoruz. Yenikapı Etkinlik Alanı’nda ise bu sene ilk kez düzenliyoruz. Bu sene bizim için çok heyecanlı çünkü artık kapalı alanlara sığmıyoruz açık alanlar bizim için büyük önem arz ediyor.” dedi.

Fuarın sonunda SAMKON yetkilileri, Ondokuz Mayıs Üniversitesine katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Plaketleri OMÜ adına Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker aldı.