OMÜ Kalite Sürecinde Çalışmaya Devam Ediyor
22 Eylül 2017, Cuma - 19:37
Güncelleme: 25 Eylül 2017, Pazartesi - 08:12

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) kalite güvence sisteminin inşası için başlattığı çalışmalar kapsamında Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç başkanlığında düzenlenen Kalite Komisyonu Toplantısı’na, deneyimlerini paylaşmak üzere Sakarya Üniversitesi Kalite Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci konuşmacı olarak katıldı.

“Kalite yolculuğumuz bu paylaşımlarla isabetli ve daha da sevilen bir hâle gelecek”

Rektörlük Senato Salonu’nda yapılan toplantıda Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç katılımlarından dolayı Yrd. Doç. Dr. Kahveci’ye teşekkür etti. Rektör Bilgiç, “Sakarya Üniversitesi adına Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci tecrübelerini bizimle paylaşmaya geldiler. Sakarya Üniversitesinde uzun süredir yapılan çalışmalarda başarılı bir noktaya gelindiğini biliyoruz. Ülkemizin üniversitelerinin hangisinin öne geçiyor olması önemli değil, sonuçta öne geçen herkes, bu ülkeye hizmet ediyor. Üniversitelerin birbirine destek olması gerekiyor. Sakarya Üniversitesi ile bu konuda kardeş gibi olduk. Bizim buradaki yolculuğumuz sizin bu paylaşımlarınızla daha isabetli ve daha sevilen bir yolculuk hâline gelecek. Bu yolculuktaki tecrübelerinizi üyelerimizle paylaşmanızdan mutluluk duyacağız.” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci ise “Biz OMÜ’yü kendimize çok yakın buluyoruz ve çok benzeştiğimizi düşünüyoruz. Kuruluş dönemlerimiz, boğuştuğumuz sorunlar aynı. Biz de Sakarya’nın tek devlet üniversitesiyiz ve çok büyük bir öğrenci sayımız var.” ifadelerini kullandı.

“Uygulama aşamalarında iş birliği sürecek”

Bu toplantı dışında ilerideki uygulama aşamalarında da iş birliğinde olacaklarının altını çizen Kahveci, Sakarya Üniversitesi’nin geçirdiği süreçleri ve uygulamaları katılımcılarla paylaştı.

Yrd. Doç. Dr. Kahveci, “Kalite uygulamaları dediğimizde, kurumca uyguladığımız temel yaklaşımlar var. İlk çalışma alanımız idari süreçlerde ISO (International Organization for Standardization) çalışmaları. Şu an idari süreçler dediğimiz tüm süreçler ISO’ya dâhil üniversitemizde. Bir diğer önemsediğimiz konu da toplam kalite uygulamaları. Bunun için ilk olarak fakültelerde ve yüksekokullarda kalite elçileri belirledik. Yine yönetsel mükemmellik üzerine kafa yorarken EFQM modeli üzerinde durduk. Bu model Avrupa menşeli olup mükemmel bir kurumu tanımlayan bir çerçeve. Dokuz kriteri esas alarak mükemmel kurumu tanımlıyor. Bu model bizim üniversitemizde 2006 yılından beri uygulanıyor. Aslında EFQM modeli toplam kalite yönetiminin ta kendisi.” diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Kahveci, toplantıda ayrıca Süreç Yönetimi (Eğitim ve Öğretim Süreçleri, Araştırma ve Geliştirme Süreçleri, Uygulama Süreçleri vb.) Stratejik Yönetim-Süreç Yönetimi entegrasyonu konusunda da bilgiler verdi. Toplantı, daha sonra Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci’nin Kalite Komisyonu üyelerinin sorularını cevaplaması ile devam etti.

Toplantı bitiminde Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, katılımı ve değerli sunumundan ötürü konuk Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci’ye şükranlarını ileterek günün anısına üniversitenin hediyesini takdim etti.

Haber: Nehir Güler

Fotoğraflar: Sinan Akdoğan