Japon Öğrenciden Rektör Bilgiç’e Nezaket Ziyareti
15 Eylül 2017, Cuma - 16:27
Güncelleme: 27 Kasım 2017, Pazartesi - 11:06

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Japonya’da bulunan Fukui Üniversitesi arasındaki bilateral (iki taraflı) anlaşma kapsamında staj programı için OMÜ’ye gelen Japon tıp fakültesi öğrencisi Keishiro Ito, kendisine eşlik eden Uzakdoğu Topluluğu Başkan Yardımcısı Alihan Sevinç ve Topluluk Sekreteri Ayşe Nur Sancar ile birlikte Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Rektörlük makamındaki ziyarette Japon öğrenci Keishiro Ito, bir aylık staj programında OMÜ’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu Rektör Bilgiç ile paylaştı. Dolu ve verimli bir programdan geçtiğini ve bu sürede birçok arkadaş edindiği belirten Keishiro Ito, kısa süre Samsun’da bulunmasına rağmen OMÜ’nün kendisinde pozitif izler bıraktığını söyledi. Japon öğrenci Keishiro Ito ve beraberindeki Uzakdoğu Topluluğu Başkan Yardımcısı Alihan Sevinç ve Topluluk Sekreteri Ayşe Nur Sancar, Rektör Bilgiç’e konukseverliğinden ötürü teşekkür etti.

Uluslararası öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde gönüllü birer kültür ve dostluk elçisi olacağını vurgulayan Rektör Bilgiç ise bu tür buluşmaların ve programların dünyanın farklı coğrafyalarındaki öğrencileri bir araya getirerek kültürel bağların sağlamlaşması ve zenginleşmesine katkı sunacağını vurgulayarak nazik ziyaretleri için konuklarına şükranlarını iletti.

Ziyarette ayrıca Keishiro Ito, günün hatırası olarak Rektör Bilgiç’e Japon yemek kültüründe önemli bir yere sahip olan yemek çubukları hediye etti.