TÜBA VI. Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu
11 Eylül 2017, Pazartesi - 09:30
Güncelleme: 11 Eylül 2017, Pazartesi - 07:43

TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) Bilim Eğitimi Programı kapsamında; 2015 yılında Millî Eğitim Bakanlığı ile imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde temel bilimler öğretmenlerine yönelik “Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu”nun altıncısı, Samsun’da düzenleniyor. Sorgulamaya dayalı öğrenme ve temel bilim eğitiminin etkinleştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan Kurs, 11-15 Eylül tarihleri arasında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilecek.

11 Eylül’de başlayacak olan eğitim programı saat 9:30’da; TÜBA Bilim Eğitimi Programı Yürütücüsü ve TÜBA Asli Üyesi ve YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Safran, MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanı  Alpaslan Durmuş, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın açılış konuşmaları ile başlayacak.

Bilimin Doğası, Böcek Ekolojisi ve Arazi Çalışması, Dinamik Matematik, Newton ve Einstein’ın Çekim Yasalarına Farklı Bir Bakış, Tarih ve Değerler Eğitimi ve Kimya Eğitiminde Nanoteknolojik Yaklaşımlar gibi başlıklar altında gerçekleştirilecek olan bu yoğun program öğretmenlerin, öğretme sürecinde öğrenciyle fizik, kimya, matematik, biyoloji, fen bilgisi ve tarih alanlarında çok daha etkin bir iletişim kurma ve kanıta dayalı öğretim becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

15 farklı ilden 180 öğretmen

2015 yılında Gazi Üniversitesinde ilki düzenlenen Kurs’un ikincisi yine aynı yıl Erzurum Atatürk Üniversitesinde ardından 2016’da Akdeniz ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 2017’de ise son olarak İstanbul Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde hazırlıkları süren Kurs’a bu yıl MEB tarafından 15 farklı ilden seçilen 180 öğretmen katılacak. Toplam beş gün sürecek olan eğitim programında aralarında TÜBA Bilim Eğitimi Çalışma Grubu Üyeleri, TÜBA Üyeleri ve Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Programı (GEBİP) ödül sahiplerinin de yer aldığı, alanında uzman 40 akademisyen tarafından temel bilimler alanında uygulamalı eğitim verilecek.

Temel bilimlerde uygulamalı eğitim önemli

TÜBA asli üyeleri Prof. Dr. Mustafa Safran, Prof. Dr. Adil Denizli, Prof. Dr. Erol Pehlivan, Prof. Dr. Ekrem Savaş, TÜBA asosye üyesi Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay Belen, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Taşar, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanı İlkay Aydın’dan oluşan TÜBA Bilim Eğitimi Programı Çalışma Grubu tarafından yürütülen ve 15 Eylül günü sona erecek olan Kurs’ta; fizik, kimya, biyoloji, matematik, fen bilgisi ve tarih alanlarından seçilen öğretmen gruplarına teorik ve uygulamalı eğitim verilecek.

Kurs programında ayrıca Çarşamba günü saat 15:40’ta gerçekleştirilecek olan konferansı T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş verecek.