OMÜ Rektörü Sait Bilgiç, EXE Medya’yı Ziyaret Etti
08 Ağustos 2017, Salı - 12:20
Güncelleme: 08 Ağustos 2017, Salı - 14:35

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç EXE Medya Grubu'nu ziyaret etti. Bilgiç, 5 Haziran'da yayın hayatına başlayan Samsun Gazetesi'nin medya dünyasına önemli katkılar sağlayacağını belirterek başarı diledi.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, beraberinde danışmanı İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu ile birlikte EXE Medya Grubu'nu ziyaretinde ilk olarak Samsun Gazetesi ve samsungazetesi.com'u gezdi. Rektör Bilgiç, Genel Yayın Yönetmeni Muammer Dilber ve diğer çalışanlarla bir süre sohbet etti.

“Samsun Gazetesi Boşluğu Dolduracak”

Prof. Dr. Bilgiç, ardından Samsun Canlı Haber TV'yi ziyaret ederek stüdyoları gezdi ve çalışanlarla bir araya geldi. EXE Medya Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bozkurt'tan bilgiler alan Rektör Bilgiç, Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına şunları söyledi:

“Basının halkı doğru bilgilendirmesinde çok önemli bir görev yaptığını biliyoruz. Basının özgür kalmasının, kendi ayakları üzerinde durabilmesinin önemini de biliyoruz. Samsun'da EXE Medya Grubu'nun hem internet gazeteciliğinde hem de 5 Haziran'da yayın hayatına başlayan Samsun Gazetesi'yle önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyorum. Tüm çalışanlarıyla birlikte gerçekleştirdiği basın hayatındaki faaliyetlerinde ümit ediyoruz ki, halkın hem gelişmesinde hem de doğru kaynaklarla bilgilendirilmesinde çok önemli bir görev üstlenecektir.” dedi.

“Allah Doğru Çizgiden Ayırmasın”

Uzun zamandır ziyarete gelmeyi düşündüklerini kaydeden Prof. Dr. Bilgiç, sözlerini şöyle sürdürdü: “İmkânları görelim diye düşünüyorduk. Bugün kısmet oldu. Gördüğüm kadarıyla güzel bir yapı oluşturulmuş. Sizler gibi, çalışanlarının da güler yüzlü, sempatik yaklaşımlarıyla burada iyi çalışmaların çıkacağına inanıyorum. EXE Medya Grubu'na, Allah doğru çizgiden ayırmadan, doğru kalmayı başararak yoluna devam etmesini nasip etsin.”

İletişim Fakültesi ve Medya...

İletişim Fakültesi ile ilgili de bir açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Biz de, Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak İletişim Fakültesi'ne sahibiz ve yetiştirdiğimiz öğrencilerimizle, hocalarımızla biz de basının doğrudan içerisindeyiz. Öğrencilerimizin stajlarını tamamlamaları için de bu yapının içerisinde bir müddet yer almaları gerekiyor. Biz de öğrencilerimizi bu alanda yetkin, iyi donanmış olarak hayata kazandırmak için çalışıyoruz. Hepimiz aynı amaçla, bu ülkenin biraz daha ileriye taşınması, güçlenmesi için çaba sarf ediyoruz. O nedenle ortak yanlarımız var. EXE medya Grubuna başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.