Edith Cowan Üniversitesinden Hemşirelik Bölümüne Ziyaret
18 Temmuz 2017, Salı - 16:08
Güncelleme: 20 Temmuz 2017, Perşembe - 07:45

Avusturalya'da bulunan Edith Cowan Üniversitesinin Hemşirelik ve Ebelik Programı öğretim üyesi Dr. Shaymaa Abed,  Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünü ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri ile tanışan Abed, aynı zamanda Edith Cowan Üniversitesini tanıtan bir sunum da gerçekleştirdi. Avusturalya'daki hemşirelik eğitiminden ve hemşirelerin durumundan bahseden Abed, Avusturalya sağlık sisteminde en popüler ve önemli meslek grubunun hemşireler olduğunu belirtti.

Hemşirelik öğretim üyelerinin soruları ile zenginleşen sunumda Dr. Abed; Türkiye, Irak, Ürdün gibi ülkelerde hemşirelerin hak ettikleri pozisyonda olmadıklarını söyleyerek hemşirelik yönetim ve liderliğinin hemşirelik eğitimi için çok önemli olduğunu vurguladı.

Hemşirelik Bölümü öğretim üyelerinin çok memnun kaldıkları sunumun sonunda Edith Cowan Üniversitesi ile OMÜ Hemşirelik Bölümlerinin ileride ortak lisansüstü programlar yürütmesinin gerekli olduğuna karar verildi.