OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Külliye’de
18 Temmuz 2017, Salı - 10:36
Güncelleme: 20 Temmuz 2017, Perşembe - 19:09

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinden bir grup akademisyen tarafından 10 ayda hazırlanan resim ve afiş tasarımları, hain darbe girişiminin yıl dönümünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ve AK Parti Genel Merkez Binası'nda “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik Sergisi” adı altında sergilenmeye başladı.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve AK Parti Samsun Milletvekili ve Çevre, Şehircilik ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ın destek ve girişimleri ile gerçekleşen sergi, iki parça hâlinde iki ayrı mekânda sergileniyor. 32 eserden oluşan resim ve deri çalışmaları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sergilenirken, 40 afiş tasarımı da AK Parti Genel Merkez Binası'ndaki  “Karanlıktan Aydınlığa Meydanların Dili Sergisi”nde yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sergileri eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Bakanlar, AK Parti Samsun Milletvekili ve Çevre, Şehircilik ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, Güzel Sanatlar Fakültesi bölüm başkanları, eser sahibi akademisyenler, şehit yakınları ve diğer davetlilerle birlikte gezdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, verilen emeği takdir ederek eser sahiplerine ve sergiye katkı sunanlara teşekkür etti ve sanatçılarla hatıra fotoğraf çektirdi.

“15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik Sergisi” ile kurtuluşun ilk adımının atıldığı şehir olan Samsun ve bu adımın yüklediği misyonu üzerinde taşıyan OMÜ, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ilk yıl dönümünde de bir ilki gerçekleştirerek başarılı bir temsil ortaya koymuş oldu.