Öğrenci Konseyinden 15 Temmuz Açıklaması
12 Temmuz 2017, Çarşamba - 13:28
Güncelleme: 12 Temmuz 2017, Çarşamba - 14:56

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından tepkisini ve tavrını her ortamda dile getiren, düzenlediği etkinliklerle hafızaları canlı tutan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğrenci Konseyi, seneidevriyesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü”yle ilgili yazılı açıklama yaptı.

OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul imzasıyla yayınlanan açıklama şöyle:

O gece; o karanlık, o kimsesiz, o sessiz ve o ıssız gece herkes evinde barkında eşiyle çocuklarıyla dününü, bugününü, yarınını konuşurken hiç beklenmedik bir anda, bir zamanda ve ülkemizin dört bir tarafı ateş çemberine dönüşmüşken uzaktan kulağa hoş gelmeyen lanet bir ses yükseldi ‘yönetime el konulmuştur’ diye. O an hiçbir şey düşünmeden belki de hayata son bakışlarıydı, dışarıya hızlıca atılan ülkemin her neferinin. Çıktılar, koştular ve onlar geri dönmeyi hiç düşünmediler.

Hani bundan 102 sene evvel sormuştu ya İngiliz komutan: "Generallim neden Çanakkaleyi geçemedik?"

General: "Komutan ilk defa ölüme gülerek koşan bir millet gördüm" demişti.

İşte o millet, o ruh bir daha dirilmişti, bir daha zalimin karşısına dikilmişti. Değmesin mabedimin göğsüne namahrem elli dercesine milyonlar aynı anda tekbir getirmişti. Kendilerini geçmişten beri hep medeni olarak nitelendiren ABD ve Avrupa, bedeviliklerinin ötesine gidemeden aziz milletimizin namusu olan üniformanın altına sığınmış FETÖ/PDY  hainlerinin yağdırdıkları bombaları büyük bir zevk ve hayranlıkla izlediler ve sonrasında büyük bir pişkinlikle Türkiye'yi adalete davet ediyoruz dediler. Hür milletimizin eğilmez ve bükülmez karakteri, erdem ve şerefle  donatılmıştır. Bu erdemliliğin baş tacı ise yeri geldiğinde vatanını korumak için canından vazgeçmeyi göze alabilmektir. Türk milletinin bu yüksek iradesi yüzyıllara uzanan destansı tarihimizde birçok kez görülmüştür. İşte bunların sonuncusu, 15 Temmuz 2016’da tüm dünyaya millet olma dersini verdiğimiz Demokrasi Zaferi’mizdir.

Türk milleti 1000 yıllık Anadolu coğrafyasında demokrasiyle, adalet ve nizam ile yaşama özgürlüğünü kendisine şiar edinmiştir. Milletimiz; hem içte hem de dışta birliğine, beraberliğine, ülkemizin huzur ve refahına göz diken hain çetelerin sıcak ve uzun bir TEMMUZ gecesinde ağababalarının ve inandıkları hain FETÖ şarlatanının emriyle yapmaya çalıştıkları kalkışmayı, sokaklara dökülen genci, yaşlısı, erkeği, kadınıyla bertaraf etmiştir. Bizler o gece, demokrasimizi yani irademizi asla hainlerin eline bırakamazdık. Milletimizin refahını ve huzurunu, darbeyle başa geçmeyi düşünenlere terk edemezdik. İman gücümüz, tek millet olmanın verdiği inanç ve başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet büyüklerimizin verdiği güvenle sokakları darbecilere dar ederek, Türk milletinin yüzyıllar boyunca var olan ve var olmaya devam edecek  gücünü tüm dünyaya göstermiş olduk.

Herkes gördü ki, Türk milleti asil kanlarıyla suladığı bu vatan toprağının bir karışını bile ne hainlere ne de hainlerin maşası oldukları uzantılarına  teslim etmez. Gördüler ve yine anladılar  ki, demokrasiye göz diken kanlı ellerin  hâkimiyetine  asla girmez bu millet. İşte tüm dünya bir kez daha şahit oldu Türk milletinin  büyük ve asil bir millet olduğuna.

OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanlığı olarak “15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü”nü kutluyoruz. Milletimizin istiklali ve istikbali için canlarını veren tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Demokrasi şehitlerimiz, şanlı Türk tarihinin şerefli sayfalarına adını yazdırarak ölümsüzleştiler. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATOSUNUN "15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ" BİLDİRİSİ