Tıp Fakültesi 207 Doktoru Topluma Kazandırdı
03 Temmuz 2017, Pazartesi - 16:52
Güncelleme: 14 Temmuz 2017, Cuma - 17:28

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 39. dönem mezunlarını vererek 207 genç doktoru sağlık camiasına kazandırmanın mutluluğunu yaşadı.

OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen mezuniyet törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Kuran, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, fakülte dekanları, İl Sağlık Müdürü Yusuf Güney, Samsun Kamu Hastanaleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, öğretim üyeleri, yeni mezunlar ve aileleri katıldı.

“Bizler üzerimizdeki sorumluluğun farkındayız”

Törenin ilk konuşmasını gerçekleştiren dönem birincisi Seçil Irmak, ”6 sene önce heyecanla, merakla,  biraz da korku ile başladığımız okulumuzdan bugün kendine güvenen ve deneyim kazanmış doktorlar olarak çıkıyoruz. İnsan hayatının önemini, dokunulmazlığını bize eğitimimiz boyunca hocalarımız tekrar ve tekrar hatırlattılar. Bizler üzerimizdeki sorumluluğun farkındayız. Bilimsel doğruların ışığında her zaman vicdanımızın sesini dinleyerek hastalarımız için en doğru kararları vereceğimize söz veriyoruz.” dedi.

“Yarınımı emanet edeceğim meslektaşlarımsınız”

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan da genç mezun doktorlara seslenerek “Bugün burada 190 yıldır bilimsel çizgiden ayrılmayan Tıbbiyenin en nadide parçaları olan sizlerin mezuniyetinizde, artık hekimlik unvanını kazanmış olduğunuz bu törende bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sizler eğitiminizin ilk basamaklarından Tıbbiyeden mezun olana kadar birçok zorlu aşamadan geçen bu ülkenin en nitelikli bireylerisiniz. Burada sizlerden özellikle istediğim; göreve başlayacağınız yer neresi olursa olsun meslek örgütünüze üye olmanız ve ona sahip çıkmanızdır. Sevgili genç meslektaşlarım Atatürk ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ derken Türk hekimlerine olan inancının yanında bizler arasında olması gereken dayanışma ve güvene de vurgu yapmıştır. Ben bugün karşımda yarınımı emanet edeceğim meslektaşlarımı görmekten gurur duyuyorum.” şeklinde konuştu.

“Bugüne kadar fakültemizden 5 bin 417 doktor mezun oldu”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir de Tıp Fakültesi hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Fakültemiz 1973 yılında açılmış ve üniversitemizin kuruluşuna denk gelmiştir. Bugüne kadar fakültemizden 5 bin 417 doktor mezun olmuştur. Bu yıl tanık olacağınız bu mezuniyet töreninden sonra Türkçe Tıp programından 188, İngilizce Tıp programından ise 22 öğrenci mezun olacak ve genç tıpçılar arasına katılacaktır. Sevgili mezun öğrencilerimiz günümüz bilim dünyasında bilgiler çok çabuk değişmekte. Bilgilerinizin her 10 yılda bir yarı yarıya değiştiğini göreceksiniz. Bu yüzden sürekli mesleki gelişim çabasında olmalı ve hep yeni bir şeyler öğrenmenin peşinde koşmalısınız. Sürekli yeniliklerin peşinde olun.”

“Üzerinde yaşadığınız bu topraklara borcunuz var”

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise ”Bu an bizim için gerçekten gurur verici bir an. Şöyle bir geçmişe döndüğümüzde biz, kardeşin kardeşi kırdığı anarşik dönemin ve yokluğun öğrencileriydik. Fakat bütün o zorluklara, yaşanılan o güç ortamlara rağmen kafamızda silmediğimiz bir şey vardı: ‘Biz bu vatana ve bu millete hizmet vereceğiz.’ Bunu hiç kaybetmedik. Siz genç doktorlarımızdan da rica ediyoruz; ne kadar zorluk yaşamış olursanız olun, hangi zorluk sizin önünüze çıkarsa çıksın gerçekten bir borcunuz var üzerinde yaşadığınız bu topraklara. Bu topraklara vatan diyorsak uğrunda ölen milyonlarca şehitlerimiz sayesindedir. Onların torunları olarak hiçbir zorluk bizi yıldırmamalı ve hizmetimizin önüne geçmemelidir.” diye konuştu.

“Üniversitemizin değerini daha yukarı taşıyacaksınız”

Rektör Bilgiç, konuşmasının devamında “Siz bu toplumun genel sağlığı, ruh sağlığı ve yaşam sağlığını geliştirici örnek davranışların mensubu olmak zorundasınız. Bu sorumluluğunuzu lütfen unutmayınız, toplum sizden bunu bekliyor olacaktır. OMÜ mezunu bir hekim olarak topluma sağlayacağınız her türlü yarar üniversitemizin de değerini daha yukarıya taşıyacaktır.” diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere diplomaları verildi. Türkçe Tıp Bölümü dönem birincisi Seçil Irmak diplomasını Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’ten, dönem ikincisi Gizem Kök Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Kuran’dan ve dönem üçüncüsü Ayşenur Özdemir de diplomasını İl Sağlık Müdürü Yusuf Güney’den aldı.

İngilizce Tıp bölümünün birincisi uluslararası öğrenci Ummi Thamrat R. Sait diplomasını Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’dan, ikincisi Nossor Monsour Nossar Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir’den ve üçüncüsü Ömer Polat ise Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan’ın elinden aldı.

Türkçe Tıp dönem birincisi Seçil Irmak ve İngilizce Tıp dönem birincisi Ummi Thamrat R. Sait yaş kütüğüne isimlerini de çaktılar.

67 Yaşında OMÜ Tıp Fakültesinden mezun oldu

Tıp Fakültesi mezuniyet töreni renkli görüntülere de sahne oldu. Samsun'da 46 yıldır eczacılık yapan, daha önce iki fakülte ve bir yüksekokul biltiren 67 yaşındaki Gönül Berker, bu sefer de OMÜ Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Diplomasını Rektör Sait Bilgiç'in elinden alan Berker, sevincini ailesi ve eczacı arkadaşlarıyla paylaştı.

Dereceye giren öğrencilerin ardından tüm öğrenciler öğretim üyelerinin ellerinden teker teker diplomalarını alarak, mezuniyet törenini kep atma ritüeliyle sonlandırdılar.

Haber: Nehir GÜLER

Fotoğraflar: Hüseyin TEMİZ