“Uluslararası İşaret Dili Seminerleri” Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı
22 Haziran 2017, Perşembe - 14:41
Güncelleme: 22 Haziran 2017, Perşembe - 15:51

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM); OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde düzenlediği "Uluslararası İşaret Dili Seminerleri"nin sertifika törenini gerçekleştirdi.

Törene; Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, UZEM Müdür Yardımcısı İzzet Akça, OMÜ Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Nalan Kızıltan ve kursiyerler katıldı.

18 saatlik eğitimin sonunda 20 kursiyer sertifikaları almaya hak kazandı. Törende, semineri veren eğitimcilere teşekkür belgeleri de takdim edildi. Törende kısa bir konuşma yapan eğitimci Hasan Dikyuva, işitme engelli kültürünü bilmenin önemine vurgu yaptı ve engelli insanların topluma karışması gerekliliğinden bahsetti. Dikyuva ayrıca işaret dilinin gerçek bir dil olarak tanınmasının kaçınılmazlığının altını çizdi.