MENU

6. Geleneksel Kadir Gecesi Programı Yoğun İlgi Gördü
22 Haziran 2017, Perşembe - 14:01
Güncelleme: 22 Haziran 2017, Perşembe - 14:21
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kampüs Camii’nin her yıl geleneksel hâle getirdiği Kadir Gecesi programları bu yıl da “OMÜ Kampüs Camii 6. Geleneksel Kadir Gecesi” adıyla düzenlendi. Program dâhilinde; iftardan sahur vaktine kadar yüzlerce vatandaşa ikramlarda bulunuldu.

OMÜ Rektörlüğü, İlahiyat Fakültesi, OMÜ Kampüs Camii Dernek Yönetimi ile Camii Akademi Gençlik Derneğinin iş birliğiyle gerçekleştirilen programda; iftarla oruçlarını açan katılımcılar Kur’an kursu öğreticisi Yusuf Sözen’in Kur’an-ı Kerim kıraati, tasavvuf musikisi dinletisi, hatim duası ve teravih namazı ile Kadir Gecesi’nin manevi iklimini idrak etti.

OMÜ Kampüs Camii 6. Geleneksel Kadir Gecesi programına; Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür Bostancı, Atakum İlçe Müftülüğü Müftü Vekili Ahmet Cevdet Yediyıldız, Kampüs Camii Uzman İmam ve Hatibi Mehmet Atalay, Dernek yöneticileri, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

“Her canın üzerimizde hakkı var”

Programın açılış konuşmasını yapan Atakum İlçe Müftülüğü Müftü Vekili Ahmet Cevdet Yediyıldız bu mübarek gecede çok güzel bir ana şahitlik ettiklerini belirterek konukların Kadir Gecesi’ni kutladı. Diyanet İşleri Başkanlığının her sene Ramazan ayında bir temayı ön plana çıkardığını vurgulayan Yediyıldız, “Bu yılki tema; ‘Her canın üzerimizde hakkı vardır. Bu Ramazan ve her zaman’. Bizler belki hak kavramını sadece maddi boyutuyla ele alıp değerlendiriyoruz. Ancak insanların bir arada yaşadığı, birbirleriyle münasebet kurduğu her mekânda -birbirimizi tanıyalım ya da tanımayalım- birbirimize hakkımızın geçtiğini bilmemiz gerekir. Dünya üzerinde milyonlarca aç insan varken biz burada duyarsız davranırsak bir hak meydana gelir. Çünkü bütün inananlar kardeştir; kardeşler birbirinin hakkı ve hukukunu gözetir. Sadaka ve zekâtlarımızla o insanları desteklemek, yalnız olmadıklarını hissettirmek bizim görevimizdir, bu aynı zamanda onların da bizim üzerimizdeki hakkıdır.” diye konuştu.

Bu dünyada huzur ve mutluluk içerisinde yaşamanın herkesin hakkı olduğunu belirten Müftü Vekili Yediyıldız bu mübarek gecede insan olarak bunları düşünmemizin ve sorumluluklarımızı yerine getirmenin elzem olduğuna işaret etti. Yediyıldız konuşmasında ayrıca organizasyonun gerçekleşmesinde desteği olan başta OMÜ Rektörlüğü olmak üzere diğer paydaşlara şükranlarını sundu.

“İnsanın vahiyle yükselmesi anlamına gelen mübarek bir gecedeyiz”

Ardından söz alan Kampüs Camii Uzman İmam ve Hatibi Mehmet Atalay da böylesine mübarek bir gecede şehir ile üniversite buluşmasının çok anlamlı bir mekânda olmasının kendileri için önem arz ettiğini ifade ederek “Mübarek bir zaman kesitindeyiz. Vahyin yeryüzüne temas ettiği, insana dokunduğu bir gecenin içerisindeyiz. İnsanın vahiyle yükselmesi anlamına gelen mübarek bir gecedeyiz. Kur’an-ı Kerim’in inmesinin sebebi insanın yükselmesidir. Bu cümleyi hepinize, zihinlerinize ve yüreklerinize aktarmak isterim. Eğer Kur’an indiği hâlde yeryüzündekiler yükselmiyorsa Kur’an’a temas problemli demektir; Resulullah’ın hayatına, örnekliğine temasımızda eksiklik var demektir.” şeklinde konuştu.

Mehmet Atalay konuşmasına kısa bir ayet-i kerime demeti ile devam ederek Kadir Gecesi programına katılanlara gösterdikleri teveccüh için teşekkür etti.

Çanakkale Savaşı kahramanı 57. Alay’ın sancağı bu kez Kampüs Camii’nde

Programa gelenler OMÜ’nün bu yıl 18 Mart Üniversitesinden devraldığı 57. Alay Sancağı’nı da görme şansı buldular. Çanakkale Savaşı’nda gösterdikleri cesaret ve kahramanlıkla tarihe geçen 57. Alay’ın sancağı davetliler tarafından oldukça ilgi görürken çok sayıda kişi sancağı cep telefonlarıyla çekerek paylaşımda bulundu.

Programda ayrıca Kızılay’ın kan toplama aracı da hazırda tutularak ihtiyaç sahipleri için kan bağışı talebinde bulunuldu.

Haber ve Fotoğraf: Sinan Akdoğan

X
Secure Login

This login is SSL protected