OMÜ Ailesi İftarda Bir Araya Geldi
19 Haziran 2017, Pazartesi - 21:33
Güncelleme: 20 Haziran 2017, Salı - 13:27

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğünün düzenlediği ve ilk kez bu kadar kapsamlı verilen iftar yemeğinde yaklaşık 2000 akademik ve idari personel bir araya geldi.

OMÜ Yaşam Merkezi’nde verilen iftar yemeğine; Samsun Valisi İbrahim Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, fakülte dekanları, MYO müdürleri, Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul, akademik ve idari personel ile basın mensupları katıldı.

İftar programı İlahiyat Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Remzi Ateşyürek’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ramazan ayının bereketini paylaşmak ve iftar maneviyatını birlikte yaşamak amacıyla Rektörlük tarafından ilk defa düzenlenen iftar programında bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ’nün çok büyük bir aile olduğunu ve Ramazan ayı münasebetiyle gerçekleştirilen bu programın personelin birlik-beraberlik ruhunu daha da güçlendireceğine inandıklarını söyledi. Rektör Bilgiç devamında şu sözlere yer verdi: “Ramazanın bu güzel ikliminde, bu güzel akşamda birlikte olmamız elbette bizleri fazlasıyla mutlu etmekte. Cenab-ı Allah bizleri insan olarak, insana yakışır şekilde davranmamız için Ramazan vesilesiyle nefislerimizi hizaya çekerek doğru ve güzel olana yönelmemizi emrediyor. O nedenle bu güzel günlerin kıymetini bilerek yaşamamız lazım.”

Rektör Bilgiç ayrıca OMÜ personeline verdikleri emek için şükranlarını sunarak, “Katılımcıların yaklaşan Ramazan Bayramı ve Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Daha nice ramazanlarda görüşmek üzere.” dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise “En güzeli burada sizlerle birlikte olmak” diyerek başladığı konuşmasında iftar programına eşlik edenlerin Ramazan Bayramı ve Kadir Gecesi’ni kutladı.

İftar programı kapsamında bu yıl Ondokuz Mayıs Üniversitesine emanet edilen ve Ramazan ayı boyunca Samsun merkezden ilçelere kadar çeşitli camilerde halkla buluşturulan 57. Alay Sancağı da sergilendi ve büyük ilgi gördü.

Rektör Bilgiç, iftar yemeğinde emeği geçen aşçı ve ekibine teşekkür ederek onlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Ramazan ayının manevi ikliminin hissedildiği, birlik ve beraberliğin pekiştiği bir ortamda hayat bulan iftar programı, yemek duası ve katılım gösteren OMÜ çalışanları ile ailelerinin memnuniyeti ile sona erdi.

Haber: Sinan Akdoğan - Gökhan Çetin

Fotoğraf: Gökhan Çetin