OMÜ-TÜRKÇE’den Uluslararası Öğrencilere İftar
16 Haziran 2017, Cuma - 14:14
Güncelleme: 16 Haziran 2017, Cuma - 14:23

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (OMÜ-TÜRKÇE) Türkçe öğrenen yaklaşık 200 uluslararası öğrenci iftarda buluştu. 4 kıta ve 55 farklı ülkeden Türkiye’ye gelerek burada lisans ya da lisansüstü eğitim görecek olan bu öğrenciler; farklı dil, din ve ırkın önemli olmadığını ve rahatlıkla aynı masa etrafında buluşabildiklerini göstermiş oldular.

OMTEL Otel’de gerçekleştirilen iftar programına öğrencilerin yanı sıra OMÜ Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, merkez yönetim kurulu üyeleri ile merkezde çalışan akademik ve idari personel de katıldı. Tasavvuf musikisinden güzel örneklerin verildiği programda uluslararası öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti büyük beğeni aldı.

Bu tür buluşmaların insanlık barışı adına önemli adımlar olduğunu ifade eden Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yakup Poyraz, “İftarlar, farklı düşüncedeki insanları bir araya getirme, aynı masada buluşma ve aynı havayı teneffüs etme bakımından müstesna zamanlardır. Biz de bu akşam OMÜ-TÜRKÇE ailesi olarak bu güzel birlikteliğe iftar programı ile katkı sunmak istedik.” dedi.

Program, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.