Arslan Ailesi'nden Bafra’ya Fakülte Binası
14 Haziran 2017, Çarşamba - 15:52
Güncelleme: 24 Temmuz 2017, Pazartesi - 13:07

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra İşletme Fakültesi binasına kavuşuyor.

OMÜ, YÖK, ilgili bakanlıkların olurları aşamalarının tamamlanmasıyla Bafra İşletme Fakültesi’nin kurulması kararının Bakanlar Kurulu’nca onaylanmasının ardından fakültenin binasına kavuşması için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü ile Bafralı bağışçı Arslan Ailesi arasında protokol imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen protokol imza törenine; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bağışçılar Akif Arslan ile eniştesi Saffet Arslan, ablası Ayten Arslan, kardeşleri Mine ve Fuat Arslan ile Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, OMÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Recep Durmuş ve Proje Mühendisi Mustafa Numan Kama katıldı.

Protokol ile Bafra İşletme Fakültesinin binasına kavuşmasına çok az zaman kaldı. Kuyumcu Akif Arslan, babalarının vasiyeti olan okulu, anneleri Fevziye Arslan adına yaptıracak.

Bafra’daki yükseköğretim faaliyeti açısından önemli bir adım olan gelişme Kuyumcu Akif Arslan’ın babası Selahattin Arslan’ın okul yaptırma vasiyeti ile başladı. Merhum Selahattin Arslan’ın evlatları Akif Arslan, Ayten Arslan ve enişteleri eczacı Saffet Arslan bu anlamlı vasiyete öncülük etmek üzere Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ile birlikte Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ile bir araya geldi.

“Eğitime bu katkı ebediyen devam edecek”

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, “Bugün hayırlı bir imza atacağız inşallah. Bafra İşletme Fakültemizin binasını Bafra eşrafından Akif Arslan Bey annesi adına yapmayı düşündüler ve bizimle görüştüler. Proje üzerinde hep birlikte çalıştık. İnşallah güzel bir proje olmuştur. Bu projemiz yaklaşık olarak 1 yıl içerisinde bitirilmesi düşünülen bir proje. Biz kendilerine canıgönülden teşekkür ediyoruz. Allah niyetlerini kabul buyursun. Daha büyük hayırlara, güzelliklere de vesile olsun diyelim. Annelerine, babalarına Allah rahmet eylesin. Biz kendilerini tebrik ediyoruz bu hayırlı ve güzel düşüncelerinden dolayı. Üniversitemize ve dolayısıyla eğitime yapılan bu katkı ebediyen devam edecek, hayır vesilesi olacaktır. Sağ olsunlar, Allah razı olsun.” diye konuştu.

Duygu dolu anların yaşandığı protokol imza töreninde konuşan bağışçı Kuyumcu Akif Arslan da “Çok güzel bir duygu, Allahım herkese nasip etsin. Ben kendi ailem adına şunu söylüyorum; ‘Allahım bize bunu nasip ettiği için sonsuz şükürler olsun, inşallah devamı gelir, inşallah bu güzelliklerle devam ederiz.’ Hayırlı uğurlu olsun inşallah." ifadelerini kullandı.

“Bafra için çok önemli bir gelişme”

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise “Baframız için çok önemli bir gelişme yaşıyoruz. Baframız, İşletme Fakültesi binasına da bu vesile ile kavuşacak. Öncelikle bu tarihî gelişme ve şahsıma duydukları güven için Akif Arslan Bey, Ayten Arslan Hanımefendi ve Eczacı Saffet Arslan Bey'e çok teşekkür ediyorum. Bizleri ve hemşehrilerini mutlu ettiler. Babaları merhum Selahattin Arslan’ın vasiyetini yerine getirmek için bizlerle bir ve beraber oldular.  Bir okul yaptırmak istiyorlardı. Biz de Bafra için İşletme Fakültesi binasının çok önemli olduğunu söyledik. Bunu memnuniyetle kabul ettiler. Ailemize bir kez daha teşekkür ediyor, merhum Selahattin Arslan’ı rahmet ve şükranla anıyorum. Allah niyetlerini kabul etsin. Bizler her zaman ailenin yanındayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından OMÜ Bafra işletme Fakültesi inşaatının yapılması için hazırlanan protokole imzalar atıldı. Bağışçı aile yakınlarının duygulu anlar yaşadığı protokol imza töreni, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Haber ve Fotoğraflar : Gökhan Çetin