Uçak ve Uzay Mühendisliği Öğrencileri Roket Fırlattı
04 Mart 2016, Cuma - 00:00
Güncelleme: 06 Mart 2016, Pazar - 05:45
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uçak ve Uzay Mühendisliği Öğrenci Topluluğu (UUMK) "Model Roket Eğitimi" etkinliği düzenledi.

Eğitmen Oktay Poyraz’ın, Türkiye ve Dünya genelinde roketlerin tarihçesi ve günümüz model roketçiliği hakkındaki sunumuyla başlayan etkinlik, model roket yapım eğitimi ile devam etti.

OMÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği öğrencilerinden yoğun ilgi gören üç günlük etkinlikte öğrenciler, roketlerini bitirerek fırlatmaya hazır hale getirdi. Etkinliğin sonunda başarıyla fırlatılan roketler, kapalı havada bulutlar içinde gözden kayboldu. Paraşütlerinin açılmasıyla yere sapasağlam  inen roketler, daha sonra yeniden fırlatılmak üzere toplandı.

Model roket eğitimiyle, gelecekteki havacılık kariyerlerinin temellerini atmayı hedefleyen uçak ve uzay mühendisliği öğrencileri, ülkemizde bu tür eğitimin yaygınlaşmasını, böylece havacılık ve uzaya olan ilginin artarak sektörün gelişimine katkıda bulunmak istediklerini belirttiler.

Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan OMÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği Öğrenci Topluluğu, ulusal ve uluslararası alanda çalışmalarına devam ediyor.