2. Uluslararası Masa Tenisi Turnuvası Renkli Geçti
04 Haziran 2017, Pazar - 20:05
Güncelleme: 05 Haziran 2017, Pazartesi - 10:19

Geçen yıl Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Samsun Uluslararası Öğrenci Derneğinin organizasyonu ile yapılan Mini Dünya Kupası Uluslararası Masa Tenisi Turnuvası’nın 2.si bu yıl da aynı kurumların iş birliği ile Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinde gerçekleştirildi.

OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür Bostancı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Süleyman Demirtaş ve Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Genel Sekreteri Kerami Gün’ün de takip ettiği müsabakalar renkli anlara sahne oldu.

15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen ve 20 farklı ülkeden 32 uluslararası öğrenciyi bir araya getiren Mini Dünya Kupası 2. Masa Tenisi Turnuvası’nda öğrenciler hakemler eşliğinde heyecanlı ve çekişmeli müsabakalarda birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştı.

Eleme hâlinde oynanan müsabakaların sonunda şampiyon olan yarışmacı tam altın, ikinci yarım altın, üçüncü ise çeyrek altın almaya hak kazandı. Turnuva şampiyonu öğrenciye kupa ve ödülünü Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı verdi. İkinci olan öğrenciye kupa ve ödülü Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Süleyman Demirtaş tarafından takdim edilirken, üçüncü olan öğrenci ise kupa ve ödülünü Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür Bostancı’dan aldı.

Sonraki yıllarda farklı branşlarda yapılması hedefleniyor

Mini dünya kupası formatında düzenlenen turnuva Samsun’a özgü bir nitelik taşıyor. İlerleyen yıllarda farklı spor branşlarında düzenlenmesi planlanan turnuva, Samsun’un marka değerine hizmet etmeyi öngörüyor. Turnuva ilgili konuşan Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Kerami Gün “Bu spor organizasyonu ile marka olmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde çıtayı biraz daha yükselterek farklı spor dallarında da görünür olmaya çalışacağız. Tabii dolayısıyla yarışmalara katılan öğrenci sayımız da artacak. Organizasyonda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Haber ve Fotoğraf: Sinan Akdoğan