OKTAM’dan Toplumsal Cinsiyet Farkındalığı Semineri
01 Haziran 2017, Perşembe - 09:11
Güncelleme: 01 Haziran 2017, Perşembe - 09:12

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ve Gümüş Akademi (Gümüş Grup, Silverline Ankastre, Merzifon- Amasya) iş birliğiyle 25 – 26 Mayıs 2017 tarihinde Merzifon’da bulunan Silverline Fabrikası’nda çalışan yaklaşık 200 kadın işçiye yönelik “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Farkındalık Semineri” düzenlendi.

Toplumsal cinsiyete ilişkin ulusal ve uluslararası çalışmalarıyla dikkat çeken Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKTAM) ve sosyal sorumluluk projeleriyle Karadeniz Bölgesi’nde başı çeken kuruluşlardan biri olan Gümüş Grup’un Karnaval İletişim aracılığıyla düzenlediği eğitim ikişer oturumdan üç ayrı grup halinde verildi.

OKTAM’ı temsilen merkez müdürü Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı, Prof. Dr. Özen Kulakaç, Doç. Dr. Hatice Kumcağız, Yrd. Doç. Dr. Birsen Altay ve Arş. Gör. Senem Gürkan eğitici olarak yer aldı.

Toplumsal Cinsiyet Bilinci

Katılımcılar tarafından ilgiyle karşılanan eğitim sonucunda yapılan değerlendirme toplantısında iş birliğinin sürdürülmesi, yaklaşık 1200 erkek çalışan ve çalışanların ailelerine de eğitimin verilerek işçilerde toplumsal cinsiyet farkındalığının oluşturulması konusunda karar birliğine varılarak sanayi-üniversite iş birliği çalışmaları, sosyal sorumluluğu içerecek şekilde genişletildi.