Sivil Havacılık Mezunları Yuvadan Uçtular
31 Mayıs 2017, Çarşamba - 20:06
Güncelleme: 31 Mayıs 2017, Çarşamba - 21:03

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) Ballıca Kampüsü’nde bulunan Sivil Havacılık Yüksekokulu 3. yıl mezunlarını verdi. Sivil Havacılık Yüksekokulu programlarını başarıyla tamamlayan toplam 57 öğrenci diploma sevinci yaşadı.

Sivil Havacılık Yüksekokulunun Konferans Salonu’ndaki mezuniyet törenine; 19 Mayıs İlçesi Kaymakamı Yavuz Güner ve Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu, Çelebi Hava Servisi A.Ş. İstasyon Müdürü Erol Çamur, akademisyenler, mezun velileri ve yakınları ile davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra bir konuşma yaparak mezunlar adına duygularını paylaşan yüksekokul birincisi Merve Tuğba Atikoğlu, hayatlarının bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını beklentiler ve umutlarla açtıklarını belirtti. Değişen ve gelişen dünyada havacılık sektörüne talebin sürekli arttığını vurgulayan Atikoğlu, “4 yıl boyunca hocalarımızın da desteğiyle havacılık sektörünün bir parçası olabilmek için canla başla çalıştık. Dilerim ki emeğimizin karşılığını alıp yetişmiş iş gücü olarak bu sektörde yerimizi alırız. İş hayatının sevgili meslektaşlarıma mutluluk ve başarı getirmesini umuyorum.” dedi.

Kaybettiği annesini andı

Eğitim hayatları boyunca emeği geçen hocalarına ve idari personel ile ailesine teşekkür eden Atikoğlu devamında şu sözlere yer verdi: “Üzerimizdeki hiçbir emeği boşa çıkarmadan topluma ve insanlığa faydalı kişiler olabilmemizi temenni ediyorum. En son teşekkürü yüreğimde bıraktığı boşluğu asla dolduramayacağım, şu an burada beni göremeyişinin burukluğunu yaşadığım ama sürekli kalbimde hissettiğim anneme, benim annem olduğu için sonsuz teşekkür ederim. Beni dinlediğiniz için sizlere de teşekkür ediyorum, tüm mutlulukların sizinle olması dileğiyle…”

“Burası üniversitenin sürekli göz bebeği oldu”

Ardından söz alan Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, havacılık camiasına değerler kazandırdıklarını düşündükleri bu mezuniyet töreninden büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, “Üniversite yönetimi burayı sürekli göz bebeği gibi gördü ve geleceğe yönelik pek çok yatırım yaptı. Üniversitemiz şu anda Türkiye’de belki havacılık alanında Eskişehir’den sonra ikinci sıraya oturabilecek bir niteliğe kavuştu. Ayrıca Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve UZAYTEM (Havacılık Uzay Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi) ile de emin adımlarla yoluna devam ediyor. Akademik ve idari personele, buraya gelerek bizleri yalnız bırakmayan tüm velilerimize çok çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de hayatta sürekli başarılı olmalarını diliyorum.” şeklinde konuştu.

“OMÜ’lü olmanın onurunu yaşayın”

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in selam ve sevgilerini ileten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ise “Bugün bizlerin, hocalarımızın, velilerimizin ve öğrencilerimizin gurur günü. Burada aldığınız eğitim size bir anahtar verdi. Şimdi OMÜ mensubu oldunuz ve hayatınızda değiştiremeyeceğiniz bir unvan aldınız. Hayatınız boyunca da lütfen bu onuru taşıyın. Mezuniyet sonrası iletişimi koparmayın, çünkü burası sizin eviniz. Sizlerin yetişmesinde emekleri olan herkese yürekten teşekkür ederim. Sizlere hayatta başarı ve mutluluk diliyorum, ülkemizin gelişmesi ve kalkınması adına çok önemli hizmetler vereceğinize inanıyorum. Ülkemize her anlamda sahip çıkacağınızdan zerre şüphem yok. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.

“Geleceğiniz aydınlık olsun”

Mezuniyet töreninde konuşan 19 Mayıs ilçe Belediye Başkanı Osman Topaloğlu da Ballıca Yerleşkesi’nin 5 yıl sonra daha farklı bir konuma geleceğini vurguladığı konuşmasında genç mezunlara seslenerek, “Mezun kardeşlerimiz lütfen burayı unutmasınlar. Sizlere bundan sonraki hayatınızda sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum, geleceğiniz aydınlık olsun.” temennisinde bulundu.

“Hayatınızın önemli dönüm noktaları olacak. Mezuniyet de bu dönüm noktalarından biri. Yaşamınızın bundan sonraki aşamalarında, burada almış olduğunuz eğitimle başarılı olacağınız kanaatindeyim.” ifadesi ile mezunlara hitap eden Kaymakam Yavuz Güner de mezuniyetin ülkeye ve millete hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşmalar sonrasında törende okul birincisi Merve Tuğba Atikoğlu, ikincisi Necmi Peker ve üçüncüsü Pınar Turan’a protokol tarafından diploma ve onur belgeleri takdim edildi. Ardından okul birincisi Merve Tuğba Atikoğlu, mezuniyet kütüğüne ismi yazılı plaketi çakarak mezuniyet törenlerinin vazgeçilmez ritüelini gerçekleştirirken diğer mezun öğrencilere sırasıyla diplomaları verildi.

Mezuniyet töreninin sonunda Sivil Havacılık Yüksekokulunun önünde keplerini havaya fırlatan mezunlar heyecan ve coşkularını aileleriyle paylaştılar.

Haber ve Fotoğraf: Sinan Akdoğan