Genç Mühendisler Mezun Oldu
31 Mayıs 2017, Çarşamba - 16:38
Güncelleme: 01 Haziran 2017, Perşembe - 09:36

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi, düzenlediği 20. mezuniyet töreni ile bin 92 mühendis adayını meslek hayatına kazandırdı.

OMÜ Halı Saha'da düzenlenen törene; Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli, dekanlar, Mühendislik Odaları başkanları ve temsilcileri, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını, Mühendislik Fakültesi birincisi Mert Yiğit yaptı. Verdikleri destekten dolayı ailesine ve mesleki anlamda kendilerini yetiştiren akademisyenlere teşekkür eden Yiğit, acısıyla tatlısıyla yaşanan dört yılın sonunda emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

"Çağdaş Türkiye'nin yükselmesindeki en büyük güvencesiniz"

Mezun öğrencilere, kendileri ve ailelerinin yanında artık ülkeye ve dünyaya karşı da sorumlu birer mühendisler olduklarını söyleyen Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli de "Çağdaş Türkiye'nin aydınlık yüzleri olarak, ülkemizin Mustafa Kemal'in çizdiği yoldan sapmadan yükselmesinin en büyük güvencesi sizlersiniz. Yapacağınız işlerde, size verdiğimiz çağdaş ve üst düzey bilgilerle kariyerinizde basamakları hızla tırmanacağınıza inanıyoruz. Başarılarınızla OMÜ'nün adını yayacak ve bizleri onurlandıracaksınız." ifadelerini kullandı.

"Akıl, vicdan ve bilimin ışığı yolunuzu aydınlatsın"

Bu mutlu günün yaşanmasında en büyük desteği gösteren ailelere ve öğrencileri yetiştiren akademisyenlere de teşekkür eden Prof. Dr. Elevli, "Bilginin hızla dönüştüğü bir çağda yaşıyoruz. Burada öğrendikleriniz kısa bir süre sonra yetersiz kalabilir. Size tavsiyem öğrenmeyi hiç bırakmamanızdır." diye konuştu.

Prof. Dr. Birol Elevli, "Akıl, vicdan ve bilimin ışığı yolunuzu aydınlatsın." sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

"Hayatınız yağmur gibi bereketli olsun"

Mezuniyet töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ise kültürümüzde yağmurun bereket anlamına geldiğini hatırlatarak, "Böyle yağmurlu bir günde mezun olan genç mühendis arkadaşlarım, inanıyorum ki hayatınız ve kariyeriniz de mezun olduğunuz gün gibi bereketli olacaktır." İfadelerini kullandı.

Prof. Dr. Vedat Ceyhan, tüm mezun öğrencilere hayat boyu başarılar diledi.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Mert Yiğit'e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, fakülte ikincisi Hasan Dilmaç'a Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, fakülte üçüncüsü Kerim Kaya'ya ise Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli mezuniyet belgesini takdim etti.

Toplam 10 bölümden oluşan Mühendislik Fakültesinin, dereceye giren bölüm öğrencilerine ise mezuniyet belgesi ve ödüllerini ilgili mühendislik odaları başkanları ve yetkilileri tarafından takdim edildi.

Tören, mezuniyet sevincini yaşayan öğrencilerin keplerini atmasıyla sona erdi.

Haber : Çiğdem Ünaldı

Fotoğraflar : Gökhan Çetin