OMÜSEM Diş Hekimi Yardımcı Personel Eğitimi Tamamlandı
29 Mayıs 2017, Pazartesi - 09:38
Güncelleme: 30 Mayıs 2017, Salı - 08:26

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM), Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü öğrencileri ile diş hekimi yardımcı personelinin katılımıyla “Diş Hekimi Yardımcı Personel Eğitimi” gerçekleştirdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Göknil Ergün Kunt ve Doç. Dr. Şafak Külünk tarafından verilen seminer ile özel sektörde ve kamuda hizmet veren veya verecek olan yardımcı personelin, kliniklerde hekime yardımcı olabileceği alanlar hakkında bilgileri tazelendi.

OMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda verilen seminer kapsamında; diş hekimi yardımcısının görevi ve önemi, diş hekimliğinde ergonomi ve dört el tekniği, ölçü ile ilgili temel kavramlar- ölçü maddeleri, ölçü alımında kullanılan malzemeler ve bunların yapılacak işleme göre hazırlanması, ölçülerin laboratuvara transferinde dikkat edilmesi gerekenler, diş hekimliğinde sterilizasyon - dezenfeksiyon (enfeksiyondan korunma metodları), diş hekimliğinde kullanılan cihazlar, aletler, temel sarf malzemeleri, muayenehanedeki laboratuvar işlemleri, muayenehanede kullanılan cihaz ve aletlerin temizliği, bakımı ve korunması, hastaların randevu zamanlarının ayarlanması, hastaların karşılanması, hastaların dental ve medikal bilgilerinin kaydedilmesi, saklanması konuları teorik ve uygulamalı olarak katılımcılara anlatıldı.