Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi’nde Renkli Mezuniyet
26 Mayıs 2017, Cuma - 21:19
Güncelleme: 26 Mayıs 2017, Cuma - 21:55

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi 2016-2017 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Fakültenin Kapalı Spor Salonunda yapılan mezuniyet törenine; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emirzeoğlu, fakültelerin dekanları, öğretim üyeleri, aileler ve öğrenciler katıldı.

Törenin ilk konuşmasını yapan okul birincisi olan Halil İbrahim Ürkmez, konuşmasında “Kurtuluş mücadelesinin başlamış olduğu şehirde eğitimimi tamamlamış olmanın gururunu yaşarken Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünü hatırlatmak istiyorum: ‘Başarı başaracağım diye başlayanın ve başardım diyebilenindir.’ ” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin ilk spor bilimleri fakültesi”

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Emirzeoğlu da konuşmasında Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi’nin Türkiye’nin ilk Spor Bilimleri Fakültesi olma özelliğine vurgu yaparak,”Gençler uzun zamandır devam eden eğitiminizi bugün sonlandırdınız. Bugün itibariyle hem kendinize hem ailenize hem de ülkenize karşı sorumluluğu olan bireylersiniz. İnanıyoruz ki yapacağınız işlerde buradan aldığınız eğitimle siz de yeni nesillere faydalı birer birey olacak ve önemli başarılara imza atarak ailelerinizin bundan sonra yaptıklarınızla gurur duymasını sağlayacaksınız.” dedi.

“Türk sporunun gelişmesinde önemli görevler üstleneceksiniz”

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise mezun öğrencilere seslenirken; “Artık öğrenciliğin resmen sonuna geldiniz. Ama öğrencilik hiç bitmeyecek buna inanın. Hayatınız devam ettiği sürece hep bir şeyler öğrenmeye ihtiyaç duyacaksınız. Siz yetiştiğiniz alanda özellikle Türk sporunun gelişmesinde, güçlenmesinde ve söz sahibi olmasında önemli görevler üstleneceksiniz. Sadece profesyonel sporcularla ilgili değil, her yaşta her kesimden insanın sportif aktivitelerini doğru yönlendirmelerini sağlayacak bir katkınız da olacak. Her biriniz bu konuda ışık olacak ve etrafınızı aydınlatacaksınız. Unutmayınız ki toplum olarak yetişmiş insan gücüne çok ihtiyacımız var. Biz gençlerimize yürekten güveniyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fakülte üçüncüsü Hayri Demir’in diplomasını Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Taşmektepligil, ikincisi Aykut Çelik’in diplomasını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Emirzeoğlu ve birinci Halil İbrahim Ürkmez’in ise diplomasını Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç verdi. Halil İbrahim Ürkmez aynı zamanda fakülte birincisi olarak isim kütüğüne adını çaktı. Ardından dört ayrı bölümün dereceye giren öğrencileri de diplomalarını öğretim üyelerinin elinden aldılar.

Törende evlilik teklifi de vardı

Törenin ilgi çeken ayrıntılarından biri de mezun olan bir öğrencinin yine kendi gibi mezun olan kız arkadaşına protokol ve öğrenciler önünde yüzükle evlilik teklif etmesi oldu. Bu hareket tüm salondan büyük alkış aldı ve duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Dört ayrı bölümün tüm öğrencilerinin diplomalarını almasının ardından tören kep fırlatma ritüeliyle sona erdi.