Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’nda Mezuniyet Gururu
26 Mayıs 2017, Cuma - 12:53
Güncelleme: 26 Mayıs 2017, Cuma - 21:02

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO) 2016-2017 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleşti.

Tekkeköy’deki okul binasının bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine; Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, bağışçı iş adamı Mustafa Yeşilyurt ve Ahmet Alp Doğru, , Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Yeşilyurt Demir Çelik MYO Müdürü Doç. Dr. Kemal Yıldızlı, öğretim üyeleri, mezunların aileleri ve davetliler katıldı.

Yüksekokulun 6 ayrı bölümünden 80’in üstünde öğrencinin mezun olduğu törende ilk konuşmayı tıbbi malzeme sektöründen iş adamı Ahmet Alp Doğru yaptı. Doğru, mezun öğrencilere içinde bulunduğu sektörün özelliklerinden bahsederek bu konuda kariyer yapmak isteyen mezunlara ipuçları verdi ve kariyer hayatlarında başarılar diledi.

“Okulumuz 1700 öğrencisiyle Samsun’un önemli teknik okullarından birisidir”

Mezuniyet töreninde konuşan yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Kemal Yıldızlı,  mezun öğrencilere kariyer planlamalarını şimdiden yapmalarını önerdi. Yıldızlı, ”Her şeyden önce öğrenmeye açık olun ve kariyer planlamalarınızı şimdiden yapın. Eğitildiğiniz yerden artık mezun olarak hayatın başka bir basamağına adım atıyorsunuz. Unutmayın ki okulumuz 1700 öğrencisiyle Samsun’un önemli teknik okullarından birisidir ve öğrencilerimize daha da iyi teknik donanımlar sağlamak için çalışmaktadır.” dedi.

“Artık sizde OMÜ’nün birer temsilcisisiniz”

Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz de  konuşmasında mezun öğrencilerden beklentilerini dile getirdi. Prof. Dr. Cengiz, ”42 yıllık köklü bir üniversite olarak siz mezunlarımızdan bazı beklentilerimiz var. Üniversitemizin mezun bireyleri olarak artık siz de OMÜ’nün birer temsilcisi olacaksınız. Üniversitemizi dış hayatta sizler temsil edeceksiniz. Buradan aldığınız eğitimi ve bilgileri hayata başarılı şekilde geçireceğinize inanıyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” diye konuştu.

“Her şeyden önemlisi iyi insan olmaktır”

Son olarak konuşan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ise mezunlara ufak bir tavsiyesi olduğunu söyleyerek, ”Hayatta inanmak başarmanın yarısıdır. Ancak her şeyden önemlisi iyi bir insan olabilmektir sonradan başarı zaten gelecektir. Hepinizi bu güzel gününüzü kutlayarak tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından tüm bölümlerin ilk üç sıralamasını paylaşan öğrenciler hediyelerini ve diplomalarını protokol üyelerinin elinden aldı. Daha sonra tüm öğrencilerin diplomaları dağıtıldı ve tören gelenekselleştiği üzere toplu kep atma ritüeliyle son buldu.

Haber ve Fotoğraflar: Nehir GÜLER