GSF’nin İlk Mezuniyet Sergisi
24 Mayıs 2017, Çarşamba - 09:07
Güncelleme: 25 Mayıs 2017, Perşembe - 08:40

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nün ilk mezuniyet sergisi Fakülte Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışına öğretim üyeleri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Yeni mezun genç sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergiye; Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Tomak, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Batı, Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Memduh Erkin, Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yıldız Pekşen, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

“Önemli olan tasarımın niçin ve nasıl yapıldığıdır”

Sergide, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü mezunlarının ağırlıklı olarak 3. ve 4. sınıfta tasarladıkları çeşitli grafik ürünlerinin bulunduğunu belirten Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Tomak, “Bu ürünler bazen gerçekte var olan ve herhangi bir ticari ürünün satışını ya da tanıtımını gerçekleştiren kurum ve kuruluşlara ait olabildiği gibi bazen de sanal kurum ve kuruluşların ürün ve hizmetlerine ilişkin bir tanıtım, satış ya da pazarlama amacını gütmektedir. Burada asıl önemli olan, tasarımın kime yapıldığı değil, tasarım probleminin akılcı çözümlenmesine ilişkin süreçte onun niçin ve nasıl yapıldığıdır. Bu soruların yanıtını verebilmek için öğrencilerimiz kurumsal altyapının uygulamaya dönük pratikleriyle hem akılcı, duygusal davranışlar geliştirerek işlevsel, estetik, özgün ve yaratıcı sorgulama ışığında ciddi bir görsel iletişim gerçekleştirebilmişler hem de tasarım metodolojisine ilişkin çok önemli sonuçlar almış ve kendilerini geliştirebilmişlerdir.” değerlendirmesinde bulundu.

Öğrencilerin bu donanımlarla mezun olmasında ve mesleki yaşantılarına hazırlanmasında emeği geçen tüm hocalara teşekkür eden Bölüm Başkanı Tomak, sergide tasarımları yer alan öğrencileri de kutlayarak onlara sağlıklı, başarılı ve sanat dolu bir hayat diledi.

“Öğrencilerimiz potansiyellerini ortaya koydular”

Ardından söz alan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker 2012’de kurulan fakültenin 5 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve bu yıl toplamda 40 mezun verdiklerini söyledi. Fakülteden mezun olan öğrencilerin profiline değinen Dekan Eker sözlerinin devamında şunları dile getirdi: “Öğrencilerimiz, özel yetenek sınavı ile gelsin ya da gelmesin sergiledikleri ürünlerle kendilerinde var olan potansiyeli ortaya çıkarmışlardır. Bundan ötürü bizler de fakülte olarak amaçlarımıza ulaştığımızı düşünüyoruz. Bu yıl ilk mezunlarımızı veriyoruz. İlk olmak ayrıcalıklı bir noktadır, zira bu ayrıcalığı tadanlar hem söz konusu eğitim sürecinde kendilerine çok şey katacak olan zorluğu yaşarlar hem de ilk olmanın güzelliğini ve kendine has özelliğini üzerlerinde taşırlar. O nedenle her bir öğrencimize teşekkürlerimi sunuyorum, yolları açık olsun. Tabii ilerleyen zamanda diğer bölümlerden mezunlarımızla da sergi çeşitliliği ve detaylar artacak, yanı sıra da daha büyük mekânlar söz konusu olacaktır.”

Konuşmaların sonrasında bu yıl mezun olacak öğrencilerin 100’ün üzerinde eserinin boy gösterdiği sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide mezun öğrenciler, tasarladıkları ürünlerin detaylarıyla estetik anlayışlarını ve izledikleri yöntemleri katılımcılarla paylaştı.

Mezun genç sanatçıların; sosyal, toplumsal ve çevresel duyarlılık gibi farklı temaları bünyesinde taşıyan ürünlerinin yer aldığı sergi 23 Mayıs – 2 Haziran 2017 tarihleri arasında Güzel Sanatlar Fakültesi Galerisi’nde görülebilecek.

Haber ve Fotoğraf: Sinan Akdoğan