OMÜ Rize’ye Uzandı
15 Mayıs 2017, Pazartesi - 14:16
Güncelleme: 15 Mayıs 2017, Pazartesi - 14:16

Üniversite hazırlığı içinde bulunan lise öğrencilerinin, sınav sonrasında tercih edecekleri üniversiteleri tanımalarına yardımcı olmak, gençlerin üniversite tercihlerinde ve geleceklerinde yaşamlarını biçimlendirecek ön hazırlığı en doğru ve etkin bir şekilde vermek amacıyla düzenlenen “Rize 6. Üniversite Tanıtım Fuarı” 36 üniversitenin katılımı ile gerçekleşti.

11-12 Mayıs tarihlerinde Rize Ali Metin Kazancı Lisesi’nde düzenlenen fuarda yerini alan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), açmış olduğu stantla geleceğin üniversiteli gençlerinin uğrak noktası oldu. Öğretmen ve öğrenci velilerinin de ziyaret ettiği fuarda OMÜ’nün görevli personeli, başta öğrenciler olmak üzere bütün katılımcılara üniversitenin programları, eğitim ve barınma hizmetleri hakkında bilgi vererek, sınav sürecine dair detaylı bilgiler ve tanıtım materyalleri sundu. Fuarda ayrıca katılımcılar, OMÜ’nün istihdam odaklı bölümleri, öğrencilerine sunduğu imkânlar, öğrenci topluluğu faaliyetleri ve yurt dışı öğrenci hareketliliği hakkında da bilgilendirildi.

2 gün boyunca süren ve birçok lisenin ilgi odağı olan Rize 6. Üniversite Tanıtım Fuarı, lise öğrencilerini Türkiye’nin farklı bölgelerindeki üniversiteler ile buluştururken uzmanlar tarafından sınav stresi ve motivasyon, LYS’ye hazırlık süreci, etkili ders çalışma, geleceğin meslekleri ve meslek seçimi konularında verilen seminerlerle de öğrenci ve velilere rehber oldu.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Rize Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy’un da ziyaret ettiği fuarda katılımcı üniversitelere plaket takdim edildi.

Haber ve Fotoğraf: Sinan Akdoğan