Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Yıl Sonu Etkinliğinde Buluştu
10 Mayıs 2017, Çarşamba - 15:13
Güncelleme: 11 Mayıs 2017, Perşembe - 12:09

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü’nün geleneksel yıl sonu etkinliği OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Yıl sonu etkinliğine Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri, Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencileri, OMÜ Vakfı Koleji öğretmen ve öğrencileri, Samsun Doğa Koleji öğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Katılımın yüksek olduğu etkinlik, Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıfat Günday’ın açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Rıfat Günday, bir yıl boyunca çok çalışan, emek harcayan ve yorulan öğrencilerin ve öğretim elemanlarının yıl sonunda böyle bir etkinliği hak ettiklerini, bu tür etkinliklerin akademik başarıya da katkı sağlayacağını söyledi. Prof. Dr. Günday, bölüm öğrencilerinin çok dillilik ve çok kültürlülük bağlamında hazırladıkları bu etkinliğin öğrencilerin dil becerilerinin geliştirilmesine katkıda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Etkinlikte ilk olarak Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan materyal sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Etkinliğin devamında, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından hazırlanan Shakespeare Kral Lear ile Fransız Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından hazırlanan Survivor Yaz Okulu oyunu sahnelendi. Yine Fransız Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından hazırlanan dans gösterisi ve Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından hazırlanan taklit gösterisi de beğeniyle izlendi.

Etkinlik Fransız Dili Eğitimi ve İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin hazırlamış olduğu farklı dillerde müzik performansıyla son buldu.