Uluslararası IP Projesi Tamamlandı
10 Mayıs 2017, Çarşamba - 14:57
Güncelleme: 10 Mayıs 2017, Çarşamba - 14:57

Uluslararası bir firma olan TZMO grubu tarafından finanse edilen “Urinary and Fecal Incontinence – Cultural Aspects” temalı ulusalararası IP projesi tamamlandı.

Projeye Finlandiya, Polonya, Almanya, Avusturya ve Türkiye’den beşer öğrenci olmak üzere 25 lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi, 6 öğretim elemanı ve TZMO grubunu temsilen 6 personel katıldı.

15 Ekim 2016 tarihinde başlayan projede, Türkiye Koordinatörü olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı ile lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim gören 5 öğrenci ülkemizi temsil etti.
Proje faaliyetleri 01-06 Mayıs tarihleri arasında Avusturya Klagenfurt’ta gerçekleşti. Proje sonucunda, öğrencilerin farklı kültürlerde inkontinans konusunda yaklaşımları değerlendirilerek konuya uluslararası anlamda farklı bir bakış açısının geliştirilmesi sağlandı. Proje, inkontinansın kültürel boyutunun olabileceği ve farklı kültürlerde idrar ve dışkı kaçırma olayının farklı yorumlanabileceği, dolayısıyla geliştirilecek materyallerde kültürel hassasiyetin dikkate alınması gerektiği sonucuna ulaşıldı.

OMÜ'nün de partneri olduğu projenin 6 Mayıs tarihinde başarıyla tamamlanmasının ardından, öğretim elemanlarının şirket yöneticileriyle yaptığı görüşmelerde 2018 yılında “Incontinence and Self-Esteem” teması ile yeni proje fikri oluşturuldu. Şirketin bu projeyi finanse etmesi hususunda karar birliğine varılarak yeni proje anlaşması yapıldı.