Tıp Öğrencilerinden Tarihi Müzeye Ziyaret
09 Mayıs 2017, Salı - 13:28
Güncelleme: 09 Mayıs 2017, Salı - 13:28

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencileri seçmeli ders kapsamında Şerefeddin Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi’ni gezdi.

Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd .Doç. Dr. Rahman Yavuz başkanlığında müzeyi gezen öğrenciler 15. yüzyıl Osmanlı döneminin ünlü hekimi Şerefeddin Sabuncuoğlu’nun yapmış olduğu deneysel tıp çalışmalarını, cerrahi tedavi tekniklerini, hazırlamış olduğu ilaç ve formülleri Sabuncuoğlu’nun hekimlik yapmış olduğu ortamda görmüş oldular.

Yrd. Doç. Dr. Yavuz ise gezi ile ilgili "Tıp tarihi öğretiminde müze gezileri önemli katkılar sağlamaktadır. Eserleri, deneysel çalışmaları, etik ve mesleki değerlere verdiği önemle kendinden sonraki kuşaklara örnek olabilecek bir hekimi, yaşadığı ve çalışmış olduğu ortamda ziyaret etmek bizleri memnun etti. Bu gibi eğitimsel faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde katkılarından dolayı OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr.Ayhan Dağdemir’e, OMÜ Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç’e teşekkürlerimizi iletmek isterim.” dedi.