İkinci Uluslararası Kültür Günü Etkinliği Yapıldı
09 Mayıs 2017, Salı - 13:07
Güncelleme: 09 Mayıs 2017, Salı - 13:07

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi İngilizce, Fransızca, Almanca Öğretmenliği hazırlık sınıfları ile isteğe bağlı hazırlık sınıfları ve diğer fakültelerin zorunlu hazırlık sınıflarına devam eden öğrencilere; kültürel farkındalık kazandırmak,  uluslararası öğrencilere kendi kültürlerini tanıtma fırsatı sunmak ve öğrencilerin yabancı dil gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulunda geleneksel "Intercultural Day" (Uluslararası Kültür Günü) etkinliği düzenlendi.

Bu sene ikincisi düzenlenen Intercultural Day etkinliğinde yaklaşık 150 hazırlık öğrencisi gruplar halinde çalışarak 20 farklı ülkeyi tanıtan stantlar hazırladı. Bu stantlarda Türkiye, Fransa, Almanya, İtalya, Madagaskar, Türkmenistan, Irak, İran, Uygur Türkleri, Japonya, Çin, Kore, Bosna Hersek, Bulgaristan, Meksika, Avustralya, İrlanda, İngiltere, Rusya, Çek Cumhuriyeti’ne  ait yemekler, kostümler, objeler ve posterler sergilenerek öğrencilerimiz tarafından İngilizce olarak tanıtıldı. Ayrıca, stantları ziyaret eden öğrencilerimize çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Son derece coşkulu ve neşeli bir ortamda gerçekleşen etkinlik, Piri Reis Mesleki Anadolu Lisesinden 30 öğrencinin de katılımıyla renklendi.

Etkinlik, öğrencilerin dansları ve hep birlikte söyledikleri şarkılarla sona erdi.