Engelliler Konfederasyonu’ndan Nezaket Ziyareti
28 Nisan 2017, Cuma - 15:43
Güncelleme: 28 Nisan 2017, Cuma - 20:45

Engelliler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Turhan İçli ve yönetim kurulu üyeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Engelliler Konfederasyonu’nun Samsun’daki Yönetim Kurulu Toplantısı için kente gelen Başkan Turhan İçli ve beraberindeki heyet, Rektör Yardımcısı Kuran ile görüşerek engellilerin toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve bu alanda yaşanan sıkıntıların giderilmesi için sivil toplum, kamu kurumları ve üniversitelerle yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette uzaktan eğitimle ile ilgili iş birliği olanakları da görüşülürken “işaret dili” ile “uygulamalı girişimcilik” eğitimi konusunda çalışmalar yapılmasına yönelik karar alındı.

Nazik ziyaretleri için konuklarına teşekkür eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kuran, Ondokuz Mayıs Üniversitesinin kamu kurum-kuruluşları başta olmak üzere sivil toplum örgütleri ve derneklerle iş birliği içinde olduğunu dile getirerek bu sahadaki her türlü eğitim-öğretim faaliyetinde ve toplum yararına dönük çalışmalarda duyarlılık gösterdiklerini vurguladı. Prof. Dr. Kuran bu anlamda ellerinden gelen tüm desteği de vereceklerini sözlerine ekledi.

Ziyarete, Samsun Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akbulut da eşlik etti.