Rektör Bilgiç Kazakistan’dan Gelen Misafirini Ağırladı
19 Nisan 2017, Çarşamba - 18:26
Güncelleme: 19 Nisan 2017, Çarşamba - 18:39

Kazakistan’ın Türkistan şehrinde faaliyet gösteren, Türkiye ve Kazakistan’ın eğitimdeki ortak projesi olan Ahmet Yesevi Üniversitesinin Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesini (OMÜ) ziyaret etti.

Rektörlük makamındaki ziyarete; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun Bölge Müdürü İsmail Kasapoğlu ile Samsun İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (SAMİMDER) Başkanı Abdulkadir Yeşil de eşlik etti.

Ziyarette, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak, OMÜ’deki gelişmeleri görmek, ortak projeler geliştirmek ve iş birliği olanaklarını değerlendirmek amaçlandı.

Rektör Bilgiç ve yeni yönetime tebriklerini sunarak başarı dolu yıllar temennisinde bulunan Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, OMÜ’nün ulaştığı noktanın Türk dünyası ile Türkiye ve Kazakistan açısından takdire şayan olduğunu belirtti. Prof. Dr. Yıldız, Rektör Bilgiç ile başlayan yeni dönemde de kayda değer akademik, bilimsel ve kültürel üretkenliğin tüm hızıyla devam edeceğine yürekten inandıklarını dile getirdi.

Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız’ı üniversitede görmekten ve konuk etmekten ötürü büyük bir kıvanç ve mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Bilgiç ise sürekli kökleşen ve büyüyen Ahmet Yesevi Üniversitesinin her anlamda yanında olduklarına vurgu yaptı.

Görüşmede, ata yurdu Orta Asya’dan öğretileri, felsefesi ile insanlığa ışık olan ve yol gösteren büyük bir Türk büyüğü ve bilgesi Ahmet Yesevi’nin kendilerine her zaman kılavuzluk edeceğine işaret eden Rektör Bilgiç, Türk dünyasının nice Ahmet Yeseviler, Mevlanalar, Yunus Emreler yetiştirmesi temennisinde bulundu.

Ziyarette ayrıca günün anısına karşılıklı hediye takdiminde de bulunularak geleceğe dair iyi niyet temennileri paylaşıldı.